Oni se ne plaše korone: Navijači Bajerna i Sevilje pristižu u Budimpeštu (foto)

24.09.2020

13:29

0

Autor: Jovan Terzić

UEFA isprobava situaciju za povratak publike na stadione

Oni se ne plaše korone: Navijači Bajerna i Sevilje pristižu u Budimpeštu (foto)
Copyright Profimedia

Utakmica Superkupa Evrope između Bajern Minhena i Sevilje, od 21.00 u Budimpešti (prenos na TV Arena Sport 1), najveći je međunarodni sportski događaj koji će se održati pred navijačima od kada je koronavirus početkom godine paralisao čitav svet.

Kapacitet “Puškaš arene” (67.000 mesta) smanjen je na 30 odsto, ali i očekivanih nešto više od 20.000 gledalaca svakako je broj o kom se mesecima unazad samo maštalo.

Mađarske vlasti dozvolile su dolazak navijača iz Nemačke i Španije, oba kluba dobila su po 3.000 ulaznica za svoje navijače, a oni se od jutros mogu videti na ulicama Budimpešte.

Svi prisutni na stadionu moraće da drže distancu od metar i po, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i dezinfekciju ruku i merenje temperature pre ulaska. Oni kojima toplomer izmeri preko 37,8 stepeni celzijusa neće moći da prisustvuju utakmici. Sedišta će biti striktno numerisana i neće moći da se sedi na drugom mestu u odnosu na ono koje je navedeno na ulaznici.

Gosti mađarske prestonice moraju kod sebe da imaju netativan test na koronavirus ne stariji od tri dana, a dozvoljeno im je da se zadrže najviše 72 sata.

Ulaznice su se, inače, prodavale za 30 i 120 evra.

-Sve nije normalno, ali će uskoro biti. Pre šest meseci sve je stalo, ali smo sada stigli do ove situacije. Ovaj Superkup će nam biti test na osnovu kog ćemo videti kako ćemo dalje – izjavio je nedavno predsednik UEFA, Aleksander Čeferin.

Bajern, akuelni osvajač Lige šampiona i Sevilja, prošlosezonski pobednik Lige Evrope, u svojim vitrinama imaju po jedan pehar Superkupa Evrope. Španski klub iz pet, a nemački iz četiri pokušaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike