Gudelj doneo važnu odluku! Kordoba se oglasila i objasnila šta smera Srbin

30.03.2023

14:50

0

Autor: D. P.

Poznati Danac kao primer

Gudelj doneo važnu odluku! Kordoba se oglasila i objasnila šta smera Srbin
Dragiša Gudelj - Copyright Printscreen/Instagram/Nemanja Gudelj

Kordoba je saopštila da će brat aktuelnog srpskog reorezentativca Nemanje Gudelja, Dragiša, nastaviti da aktivno igra profesionalni fudbal, uprkos srčanom zastoju koji je nedavno doživeo na meču španske treće lige.

Gudelj će biti ugrađen automatski defibrilator, isti uređaj koji je omogućio Kristijanu Eriksenu da  ponovo igra na vrhunskom nivou bez problema i mogućnosti da mu se ponovi zastoj kao na meču Euro 2020 Danska - Finska u Kopenhagenu 2021. godine

Kordoba je otkrila da će 25-godišnji Srbin slediti primer poznatog Danca koji je član Mančester junajteda i koristiti ugrađeni automatski defibrilator.

Printscreen/Twitter/jdpd78
Dragiša Gudelj

- Dragi Gudelj će uskoro imati ugrađen DAI uređaj (implantabilni automatski defibrilator) i moći će da nastavi da brani grb Kordobe CF. Medicinski pregledi su potvrdili da je Srbin patio od ventrikularne tahikardije koja je izazvala srčani zastoj, a samim tim i iznenadnu smrt. Brzom intervencijom lekarskih službi uspeo je da mu spase život.

 

 

- Namera defanzivca Kordobe je da ponovo igra fudbal, po uzoru na Kristijana Eriksena. Danski igrač je imao iznenadni zastoj na utakmici Eura 2020. i ponovo je mogao da se takmiči na najvišem nivou. Igra u Mančester junajtedu. Još jednom, mi iz Kordobe želimo da se iskreno zahvalimo na apsolutnoj profesionalcima Univerzitetske bolnice "Reina Sofia" koji su lečili našeg igrača - saopštili su iz Kordobe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike