Eraković spreman da zaustavi velikog prijatelja! Otkrio je i kako se Gudelj osećao posle drame brata Dragiše (FOTO)

26.03.2023

11:52

0

Autor: D. N.

Srbija će u ponedeljak, od 20.45 odigrati kvalifikacioni meč sa Crnom Gorom

Eraković spreman da zaustavi velikog prijatelja! Otkrio je i kako se Gudelj osećao posle drame brata Dragiše (FOTO)
Strahinja Eraković uoči puta u Podgoricu - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Crnu Goru, tačnije u Podgoricu u kojoj će odigrati kvalfikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo. U petak, naš nacionalni tim pobedio je Litvaniju, a defanzivnu liniju činili su Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj i Strahinja Pavlović.

Nastup štopera Crvene zvezde pohvalio je i selektor Dragan Stojković Piksi.

- Veoma sam srećan zbog prvog starta u reprezentaciji Srbije. Ostvarili smo cilj osvajanjem tri boda i sada smo svi okrenuti utakmici u Podgorici koja neće biti nimalo laka. Mislim da smo sva trojica odigrali veoma dobro pozadi, imali smo podršku i odličnu komunikaciju sa igračima veznog reda, a uspešne intervencije Vanje Milinković-Savića ulile su nam dodatno samopouzdanje. Za odbrambene fudbalere je od izuzetnog značaja kada znaju da i u slučaju greške mogu da se oslone na čuvara mreže svoje ekipe.

Pohvale svakako prijaju, naročito kada dolaze od selektora i članova stručnog štaba. Na meni je da nastavim ovako i da se potrudim da i u nastavku kvalifikacija opravdam njihovo poverenje - kazao je Eraković.

Crna Gora je pobedom u Razgradu protiv Bugarske napravila lepu uvertiru za derbi meč drugog kola kvalifikacija.

- Nije bilo vremena za neku dublju analizu njihove utakmice, to nas očekuje u nedelju uveče po povratku sa treninga. Video sam gol i drago mi je da se moj veliki prijatelj Nikola Krstović našao u ulozi junaka. Trese mreže u dresu svog kluba, sada je postigao prvenac i za reprezentaciju i svakako je jedan od igrača na koga moramo da obratimo posebnu pažnju. Trudićemo se da ga neutrališemo i da mu ostavimo što manje prostora. Čitao sma juče na portalima da je stadion rasprodat, očekuje se paklena atmosfera, ali to je nešto na šta smo navikli i ne treba da nam predstavlja problem.

U petak je takođe bio sjajan ambijent na stadionu "Rajko Mitić" i zahvalio bih se još jednom publici na velikoj podršci protiv Litvanije. U Crnu Goru idemo po nova tri boda i želimo da ostanemo na čelu tabele i posle drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - rekao je mladi defanzivac koji je kao i ostatak nacionalnog tima iščekivao vesti iz Španije, o zdravstvenom stanju Nemanjinog brata Dragiše Gudelja.

- Bili smo uz Nemanju, teško je sve to podneo, ali najvažnije da je sa Dragišom sve u redu i da je počeo da se oporavlja - rekao je Eraković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike