Gudelj završio sezonu, čeka se lekarska procena stanja: Pet minuta je bio bez pulsa!

28.03.2023

08:24

0

Autor: A. S.

Lekari iz Kordobe i dalje ispituju šta je dovelo do zastoja srca

Gudelj završio sezonu, čeka se lekarska procena stanja: Pet minuta je bio bez pulsa!
Dragiša Gudelj kolabirao na terenu - Copyright Printscreen/Twitter/@ChrisWenzel12

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj nedavno se srušio na terenu, tokom utakmice treće španske lige, a nakon što je završio u bolnici utvrđeno je da je tom prilikom došlo do srčanog zastoja. Nekoliko dana kasnije, iz Španije stižu nove vesti i tom prilikom je potvrđeno da je Gudelj završio sezonu.

On se i dalje nalazi u bolnici i u narednim danima ga očekuju dodatna ispitivanja, kako bi se utvrdilo šta je dovelo do zastoja srca.

U međuvremenu, doktori Kordobe su rešili da za njega nema igre do leta, a španski mediji čak i navode da će se tek posle detaljnih lekarskih pregleda znati da li će i kada moći ponovo da krene da trenira.

Lekarska služba Korobe, na čelu sa Žozeom Mertonesom, još jednom je podsetila na reakciju i spašavanje fudbalera.

 - Bila je to velika borba u kojoj smo izašli kao pobednici. Da je se ova situacija desila na nekom drugom mestu ko zna kako bi se završilo. Iskreno 300 sekundi, odnosno pet minuta je bio bez pulsa. Uspeli smo da ga vratimo, a videli ste i njegovu reakciju kada je došao sebi pre odlaska u bolnicu. On je želeo da se vrati i bio je svestan. Moraće da ostane u bolnici kako bi se sve ispitalo, jer se radi o mladom igraču koji je na dosadašnjim lekarskim pregledima imao najbolje rezultate. Treba videti šta je bio uzrok ovoga – rekao je Žoze Mertones za španske medije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike