Ko je Zvezdin potencijalni trener? Dželat crveno-belih, uklonjen iz reprezentacije zbog vojske, ujak ubijen...

29.03.2023

13:45

0

Autor: D. N.

Barak Bahar ima veoma zanimljivu životnu priču, a ima "samo" 43 godine

Ko je Zvezdin potencijalni trener? Dželat crveno-belih, uklonjen iz reprezentacije zbog vojske, ujak ubijen...
Barak Bahar - Copyright Profimedia

Baraka Bahara mediji u Izraelu su "postavili" za novog trenera Crvene zvezde, a prema istom izvoru trebalo bi da na klupu sedne na kraju sezone. Sa stadiona "Rajko Mitić" dobili smo diplomatski odgovor, da trenutno imaju trenera i da će konačna odluka biti doneta na leto.

Naravno, sada ostaje da se vidi da li će se spekulacije pokazati kao tačne. Bez obzira na to, ukratko ćemo vas upoznati sa "likom i delom" 43-godišnjeg trenera Makabija iz Haife.

 

 

Počeo je sa fudbalom u mlađim kategorijama Neve Josefa, a zatim prešao u Hakoa Ramat Gan. Nakn tri sezone u drugoligašu, prešao je u Hapoel Petah Tikvu, a zatim i u Kirjat Šmonu. U oktobru 2008. godine je dobio čak i poziv za naciobalni tim Izraela, za mečeve kvalifikacija za Mundijal, sa Luksemburgom  i Letonijom, ali ipak nije zaigrao. Problem je bio jer nije u potpunosti odslužio vojni rok (IDF), koji je u Izraelu obavezan.

- Hteli su da me šalju u borbenu jedinicu, pod oružjem - objasnio je tada Bahar svoju odluku, zbog koje je (prema nekim izvorima) bio i u zatvoru.

Skidanje sa spiska, kasnije je opravdavano navodnom povredom zbog koje je morao da ide na operaciju.

Igračku karijeru je okončao upravo u Kirjat Šmoni 2011. godine, ali je ostao u klubu. Prvo je bio pomoćni trener, a onda i postao šef stručnog štaba. Uspon je počeo u drugom klubu, Hapoelu Ber Ševi sa kojim je osvojio tri uzastopne titule šampiona Izraela. Zatim je prešao u sadašnji klub, Makabi sa kojim je posle deset godina "posta" osvojio titulu, a onda i odbranio.

Sa uspehom je nastavio da radi i ove sezone. Tako je obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona posle 12 godina. A na tom putu je izbacio i Crvenu zvezdu u koju bi mogao da dođe.

Osim po uspesima sa ekipama koje je vodio, Bahar je poznat i po pomenutom uklanjanu iz reprezentacije, ali i jednom tragičnom događaju. Ujak, Rehavam Zevi koji je jedno vreme bio i ministar u vladi Izraela ubijen je. Na njega je pucao Hamdi Kuran, član Narodnog fronta za oslobođenje Palestine 2001. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike