Šarlroa ili Zlatibor, Partizanu je svejedno: Crno-beli napadali i promašivali kao u Superligi

25.09.2020

20:48 >> 06:56

0

Gol Iranca u 108. minutu iz slobodnog udarca stavio tačku na učešće tima Aleksandra Stanojevića na evrosceni u ovoj sezoni

Šarlroa ili Zlatibor, Partizanu je svejedno: Crno-beli napadali i promašivali kao u Superligi
Copyright Promo/FK Partizan

Fudbaleri Partizana ove godine se neće takmičiti u Ligi Evrope posle poraza u produžecima od Šarlroa rezultatom 2:1 (1:1). Golove su postigli Desole u 10. i Rezai u 108. minutu, dok se za crno-bele u strelce upisao Sejduba Suma u 53. minutu.

Zajedno sa Rezajievim “slobodnjakom” Partizanu je otišlo tri do četiri miliona evra premije od “glavnog sponzora” UEFA, ali više će od izgubljenog keša iz Niona zaboleti nedostatak poligona gde za promociju talentovanih mladih igrača, kao što je to slučaj sa Strahinjom Pavlovićem u Ligi Evrope prošle sezone.

Talenat, međutim, nije dovoljan da bi se preskočile kvalifikacije, posebno tim kao što je Šarlroa.  Nedostajalo je u Belgiji snage i brzine u igri, a najviše jedan rutiner koji bi od svih onih donetih lopti do kaznenog prostora protivnika, bar jednu ili dve prilike pretvodio u gol. Ličilo je da bi to mogao biti Suma, ali i njegov pogodak bila je kap u silnim talasima koji su išli ka golu rivala. Promašivao je reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje ili je proigravao na krilu saigrače i nijednom se više nije ponovila akcija iz 53. minuta kada je za izjednačenje Asano poslao upotrebljiv pas sa strane.

Partizan već drugu sezonu pokazuje da pati od neefikasnosti. Šarlroa je rano poveo i prepustio im loptu, ali se takva igra nastavila i nakon izjednačenja, pa je sve podsećalo na utakmice u Superligi: posed lopte ili jalova nadmoć.

Promo/FK Partizan

Štoperi Partizana protiv belgijskih prekida i gol u 10. minutu

Ako postoji drugi element u kojem su crno-beli pokazali slabosti, onda su to prekidi. Iz prvog su prmili gol, jer nikog nije bilo da pred Desloeom počisti loptu, već su domaći dobijali dve ili tri prilike dok nisu savladali Stojkovića. Kod drugog prekida u 108. minutu, opet je reakcija štopera kasnila. Ostojić je usput i rukom pokupio loptu, pa je odličnog sudiju Bobija Madena naterao da pokaže na slobodni udarac. Udarac Rezajia završio je na unutrašnjem delu stative pored nemoćnog Stojkovića.

Lazar Marković izgubljen među belgijskim linijama

Pokušaj Stanojevića da sa Markovićem dobije brzinu i da bude stalna pretnja nešto sporijim belgijskim štoperima nije doneo nikakav konkretan učinak iskusnog igrača. Nije bilo njegove kreacije, niti je stizao da “puni” šesnaesterac kada bi se Sadik izvlačio po krilu. Ovo je bila utakmica u kojoj je njegov kvalitet morao da donese prevagu, ali očigledno da su ti lepi dani iz Benfike ili prvog mandata u Partizanu i dalje daleko.

Promo/FK Partizan

Aleksandar Miljković zaustavio Mamadua Fala

Povratnik je bio jedan od najboljih igrača u Stanojevićevom timu. Dobro se nosio sa najboljim igračem Šarlroa Falom i bio spreman da se pojavi visoko kod njihovog gola, jer je rano primljen pogodak terao crno-bele na stalnu ofanzivu. Ipak, ključne dve intervencije Miljković je napravio kod 1:1. Prvo je sprečio Fala da kazni nesmotrenost Natha na 30 metara od Stojkovića, a drugi put se podmetnuo i blokirao Rezaijev udarac u produžetku. Šteta što ostatak odbrane nije bio na njegovom nivou.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike