U Čukaričkom vlada porodična atmosfera, ne opterećujemo se Ligom šampiona! Adžić zadovoljan što je ponovo u srpskom fudbalu

28.03.2023

21:11

0

Autor: A. S.

Bivša velika nada Crvene zvezde ide korak po korak u domaćem šampionatu

U Čukaričkom vlada porodična atmosfera, ne opterećujemo se Ligom šampiona! Adžić zadovoljan što je ponovo u srpskom fudbalu
Luka Adžić - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog ove sezone vode veliku borbu u samom vrhu tabele i jure poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kako ističu sa Banovog brda, porodična atmosfera u timu doprinela je i dobroj situaciji na terenu, što se vidi i na tabeli.

"Brđani" trenutno, na tri kola do kraja regularnog dela, zauzimaju četvrto mesto na tabeli i imaju otvoren put ka Evropi, o čemu je govorio i prvotimac Čukaričkog Luka Adžić.

Nekada velika nada Crvene zvezde, ponovo je u srpskom fudbalu, nakon epizoda u Anderlehtu, Emenu, Ankaragučuu i Cvoleu.

- Vlada porodična atmosfera. Čukarički poseduje izvanredne uslove da se redovno takmiči u evropskim kupovima. Jako sam zadovoljan i srećan ovde i zaista imam samo reči hvale - istakao je Adžić i osvrnuo se na period igranja u inostranstvu:

- Sakupio sam mnogo iskustva i mislim da sam igrajući u tri kluba i tri različite lige igrački sazreo. Za protivnike i saigrače imao sam neka zaista velika imena, ali nekako se kockice nisu poklopile. Mislim da nisam podbacio gde god da sam igrao, a iz Holandije koja mi je jako odgovarala otišao sam iz prostog razloga jer sam želeo da se borim za vrh tabele. Sa Cvoleom smo ispali iz lige i zaista mi je falilo da se borim za visok plasman. Sve to sam dobio u Čukaričkom. Zbog povrede još tražim pravu formu, ali mislim da u finišu sezone mogu da pokažem sav potencijal.

Kako je istakao, u svlačionici se o mestu u Ligi šampiona i dalje ne govori.

- Ne opterećujemo se time. Imamo kratkoročne ciljeve i planove, fokus je od utakmice do utakmice. Svesni smo da TSC ove sezone igra izvanredno i zasluženo su tu gde jesu. Takođe, niko ne bi smeo da otpisuje Partizan, bez obzira na njihovu trenutnu formu. To je veliki klub i sigurno će pronaći rešenje da izađu iz ove krize. Sa druge strane mi imamo naš put, naše ciljeve i dobar ritam. Ne krijem da bismo svi jako želeli da budemo drugi i time ostvarimo najbolji plasman u istoriji kluba. Daćemo sve od sebe da pre svega pružimo dobre igre, igramo kvalitetan fudbal, pa ćemo na kraju videti dokle će nas to dovesti.

Šampionska trka je rešena pre izvesnog vremena, ali je borba za drugo mesto i te kako zanimljiva. Trenutno je na toj poziciji ekipa TSC-a, Partizan je pao na treće, a Čukarički vreba sa četvrte pozicije.

- Nikad nije bilo zanimljivije, mislim da će o konačnom plasmanu na tabeli odlučivati poslednje utakmice. Očekuje nas prilično napeta završnica - naveo je Luka i na kraju dodao:

- Moramo veoma ozbiljno da shvatimo sve preostale mečeve. Slede nam dva teška gostovanja u Nišu i Ivanjici. Moramo isključivo da se fokusiramo od utakmice do utakmice, da ne razmišljamo mnogo o tabeli i ne gledamo mnogo unapred. Ako budemo razmišljali o tim kalkulacijama nećemo ostvariti željeni rezultat, tako da svakoj utakmici moramo da prilazimo pojedinačno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike