Odlazak Degeneka - šansa za Erakovića ili dolazak Rouza?

25.09.2020

07:14 >> 17:32

0

Autor: Jovan Terzić

Potez Zvezdinog rukovodstva verovatno će zavisiti od ishoda duela sa Ararat Jermenijom 1. oktobra.

Odlazak Degeneka - šansa za Erakovića ili dolazak Rouza?
Copyright MN Press

Investirati u iskustvo koje bi trebalo da znači sigurnost ili pružiti šansu talentu koji bi trebalo da donese zaradu?

Odlazak Miloša Degeneka u Gent ostaviće stručni štab i rukovodstvo Crvene zvezde u dilemi da li da “bace u vatru” 19-godišnjeg Strahinju Erakovića ili da obnove pregovore sa Arisom povodom kupovine 28-godišnjeg Lindzija Rouza.

Konačnu odluku doneće verovatno posle duela sa Ararat Jermenijom 1. oktobra u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pozitivan ishod mogao bi da znači angažovanje štopera kog je Dejan Stanković još proletos uvrstio na svoj spisak želja.

Problem je tada predstavljalo obeštećenje koje je Aris postavio za reprezentativca Mauricijusa i nekadašnju nadu francuskog fudbala. Grci su tražili okruglih 1.000.000 evra, a Zvezda pokušavala da spusti na 600.000.

Dogovor nije postignut, ali je situacija sada drugačija. Aris je u međuvremenu ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope od ukrajinskog Kolosa, a finansijski problemi i dalje drmaju klub iz Soluna. Uz to, crveno-beli su pristali da im prodaju Matea Garsiju i možda ih time odobrili da popuste kada je u pitanju iznos obeštećenja.

Problem bi, međutim, mogao da predstavlja Olimpijakos, jer se takođe dovodi u vezu sa igračem koji je prošao sve mlađe selekcije francuskog nacionalnog tima i pre dolaska u Grčku, januara 2019, igrao za nekoliko klubova iz zemlje galskih petlova, među kojima je najveći Olimpik Lion.

Što se tiče Erakovića, on se nametnuo kontinuirano dobrim partijama prošle sezone u dresu Grafičara, sa kojim je osvojio prvo mesto Prve lige, a Dejan Stanković mu je već pružio priliku u pobedama nad Novim Pazarom (igrao celu) i Voždovcem (drugo poluvreme).

Popularni “Čupa” je Zvezdino dete, od malena u klubu i neko koga bi većina zvezdaša rado gledala u startnoj postavi. Ima, ipak, i onih koji misle da je Nemanji Milunoviću neophodan iskusan partner u kog može da se pouzda i igra rasterećenije, baš kao što je to bio Degenek, a ne početnik.

Ne treba, naravno, zaboraviti da je tu i Radovan Pankov, koji se takođe nada većoj minutaži odlaskom Degeneka.

Ukoliko se dogodi da crveno-beli ispadnu od Jermena, jasno je da od novih igrača nema ništa, ali ako ispune očekivanja i uđu u Ligu Evrope, biće zanimljivo videti koji će izbor napraviti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike