Spremni smo na borbu do poslednjih atoma snage protiv Srbije! Crna Gora želi pobedu nad Orlovima!

26.03.2023

16:35

0

Autor: A. S.

"Moramo da zaustavimo napadače Srbije, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu"

Spremni smo na borbu do poslednjih atoma snage protiv Srbije! Crna Gora želi pobedu nad Orlovima!
Stefan Savić - Copyright Profimedia

Fudbaleri Srbije i Crne Gore odmeriće snage u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u ponedeljak od 20.45, a pred susret u Podgorici, domaći tim je u sjajnom raspoloženju.

Obe ekipe su u prethodnom kolu upisale pobedu, Srbija nad Litvanijom na stadionu Rajko Mitić, a Crna Gora u gostima nad Bugarskom, ali će ovaj meč po mnogo čemu biti poseban. Orlovi su maločas stigli u Podgoricu i sjajno su dočekani, pa je evidentno da će atmosfera biti vrhunska.

- Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije , atmosfera je bolja, timski duh na daleko većem nivou. Spremni smo na borbu do poslednjih atoma snage protiv Srbije - rekao je štoper domaćina, Stefan Savić, pa nastavio:

- Sada sam jedan od starijih, ne tako davno sam bio najmlađi. Trudimo se da prenesemo na mlađe vrednosti koje smo mi sve ove godine pokupili. Da se ugledaju na nas koji smo duže tu. Čini mi se da radimo to na pravi način. U Bugarskoj se videlo da svi daju sve od sebe.

Nekadašnji defanzivac Partizana, osvrnuo se potom i na okršaj sa Orlovima.

- Poznajemo se jako dobro, iznenađenja su isključena. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekoga iz porodice, to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače Srbije, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu - kazao je Savić i dodao:

- Najvažnije je da mirno uđemo u meč, euforija nam ne treba. Odgovornost imamo, želju takođe. Očekujem velika borba, Srbija je takođe svesna da neće biti lako stići do bodova u Podgorici. Ovo je pravi sportski događaj i jedva čekam utakmicu. Ubeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da će nas navijači podržati na pravi način. Biće i dece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo na terenu i na tribinama.

Selektor Crne GoreMiodrag Radulović, nema dilemu, želi pobedu protiv Srbije.

- U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve - rekao Radulović na konferenciji za medije u Podgorici.

Kako je dodao, poznati su mu kvaliteti reprezentacije Srbije.

- Veoma cenimo i pojedinačni i timski kvalitet Srbije. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način. Sigurno je da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Međutim, nećemo da se zalećemo, pošto za tim nema potrebe - dodao je Radulović.

Selektor je otkrio i da će Stevan Jovetić biti u startnoj postavi.

- Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih. Srbija je većinu utakmica igrala sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju - istakao je on.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike