Srpski fudbaler "oči u oči" sa Hrvatom Šimunićem posle deset godina od krvničkog starta na Marakani (VIDEO)

25.03.2023

09:16

0

Autor: D. P.

Decenija prošla od tad

Srpski fudbaler "oči u oči" sa Hrvatom Šimunićem posle deset godina od krvničkog starta na Marakani (VIDEO)
Copyright MN Press

Posle skoro deset godina od krvničkog starta Hrvata Josipa Šiminuća nad Miralemom Sulejmanijem na Marakani, njih dvojica će biti jedan pored drugog.

To će se dogoditi 24. juna na oproštaju Danijela Pranjića od aktivnog igranja. Pranjić je sa Sulejmanijem drugovao dok su zajedno igrali u holandskom Herenvenu, a sa Šimunićem je saigrač iz reprezentacije Hrvatske.

Meč će imati humanitarni karakter.

- Znam da je to svima, posebno medijima, zanimljivo. Vi novinari to volite naduvavati, ha, ha, ha... Ali mi to ne gledamo tako. Nema tu zle krvi između njih dvojice. Jer, obojica su prihvatili dolazak, znači da nema tu problema. Sve to treba gledati na drugačiji način, ljudi dolaze da pomognu detetu kojem treba pomoć. Sjajna je to osobina i Šimunića i Sulejmanija - zaključio je Danijel Pranjić.

Ipak, nije sve tako bilo 6. septembra u Beogradu na kvalifikacionoj utakmici protivc Hrvatske. "Kockasti" su poveli, "orlovi" preko tinejdžera Aleksandra Mitrovića izjednačili, ostali bez isključenog Nemanje Matića i došli u situaciju da sa deset igrača pobede favorizovanu Hrvatsku.

Možda bi se to i dogodilo da Šimunić nije krvnički startovao nad Sulejmanijem koji je imao brisan prostor do gola Hrvatske.

Roviti Sulejmani, koji se tek vratio iz povrede, morao je ponovo na tromesečno bolovanje zbog Šimunića koji je za svoje nedelo kažnjen crvenim kartonom.

I nije sve to bilo od Šimunića za te kvalifikacije.

Nakon poslednjeg meča sa Škotskom izašao je na teren, uzeo mikrofon i počeo da pali masu ustaškim pozdravom "Za dom spremni". To mu FIFA nije oprostila.

Za širenje nacističkih ideja dobio je kaznu koja mu nije dozvolila nastup na SP u Brazilu 2014. godine. Danas je selektor U19 Hrvatske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike