Bojan Krkić rekao zbogom fudbalu! Ostalo pitanje: Šta bi bilo da je poslušao savet Radomira Antića 2008. godine

23.03.2023

14:33

0

Autor: D. P.

Srpski Španci, nekad Krkić, danas Bajčetić

Bojan Krkić rekao zbogom fudbalu! Ostalo pitanje: Šta bi bilo da je poslušao savet Radomira Antića 2008. godine
Copyright Instagram printscreen

Na dan kada je rekao zauvek zbogom igranju navijači u Evropi u većini slučajeva misle da Bojan Krkić nije pokazao ni delić toga što se očekivalo 2007. ili 2008. godine kada se pojavio kao tinjedžer u timu Barselone pored Lea Mesija.

Na drugoj strani, srpski navijači mu nikad neće oprostiti što nije izabrao "orlove" i to u momentu kada ga je zvao kućni prijatelj i tadašnji selektor Radomir Antić.

Odigrao je svega 26 minuta za Španiju na poziv Visentea Del Boskea protiv Jermenije i više nikad ni minut, niti je bio pozivan pod zastavu "crvene furije".

Šta bi bilo da su Krkići poslušali Antića

Nije uopšte pogrešno misliti da je Krkić tim potezom sebi trasirao drugačiji put u profesionalnom svetu i da bi mu eventualni status reprezentativca Srbije značajno uticao da neke krizne momente lakše prolazi. Ko zna kako bi "orlovi" izgledali u Južnoj Africi sa Krkićem u timu i ko zna kako bi Bojan prolazio turobne dane u Romi, Milanu, Ajaksu, pa kasnije u Majncu, Stouku...

 

 

Sada je kasno, možda se kaje, ali kako reče Novak Đoković taj osećaj bi nas ostavio da živimo u prošlosti, koja isto tako kaže da se Krkić predomislio i tražio da igra za Srbiju - uzalud! FIFA je u dva navrata rekla "ne".

 

 

Na današnjem oproštaju od fudbala, u matičnoj Barseloni, Krkić, naravno, nije spominjao reprezentacije...

Odlazak sa Nou Kampa bolna tačka

- Bez sumnje, Rajkard je najviše obeležio moju karijeru. Do danas. Uvek sam govorio da mi je on ne samo dao priliku, već i kontinuitet. Dao je samopouzdanje momku od 17 godina, bio sam njegov adut. Tada sam imao trenere koji su bili najbolji u fudbalu, ali bez njega očigledno da ovo sve ne bi bilo moguće - rekao je Krkić.

 

 

Odluka o povlačenju...

- Ove odluke nije lako doneti, ali je tačno da sam profesionalno bio odsutan dvanaest godina. Osećam se veoma ispunjeno, i lično. Osećao sam da je vreme da budem sebi na usluzi i da uživam u stvarima koje nisam mogao da uradim ovih godina.

Krkić odlazi sa scene sa svega 32 godine...

- Razmišljam o tome šta sam uradio i koliko je to koštalo. Čuvam sve što sam proživeo i šta me je koštalo da to ostvarim. Zaista troškovi prevazilaze mnoge strahove koje sami sebi stvaramo. Trebalo mi je mnogo da stignem do ovde i faza odlaska iz Barse je bila veoma bolna, ali pronašao sam fantastičan svet, gde učiš jezike, upoznaješ ljude i ceniš sve što doživiš.

 

 

Novi posao u Barseloni

Dalji planovi su vezani za fudbal u drugačijoj ulozi...

- Poslednjih godina sam trenirao, više u sportskom menadžmentu. Osećam se spreman da sa entuzijazmom krenem u novu fazu, želeći da budem deo kluba, deo sportskog menadžmenta i pre svega najhumanijeg dela igrača, znajući kako živimo, kakve poteškoće imamo...

Izgleda da će Krkić praksu sticati u matičnom klubu:

 

 

- Osećaj prema Barsi je veoma dubok. To je porodica, to je mesto gde sam odrastao kao igrač i kao čovek i Logično, biti deo toga, pomagati mu, činiti ga svakim danom sve većim i tamo gde zaslužuje da bude, učinilo bi me veoma srećnim.

Krkić je igrao za Barselonu, Romu, Milan, Ajaks, Stouk, Majnc, Alaves, Monteral i japanski Kobe. Sin je bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Sutjeske Bojana Krkića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike