Bufonova najveća greška u karijeri i jedna stvar za kojom će žaliti do kraja života! Čuveni golman ispričao sve što mu je na duši!

21.03.2023

21:01

0

Autor: G. F.

Zanimljivo je da je u oba slučaja "krivac" PSŽ

Bufonova najveća greška u karijeri i jedna stvar za kojom će žaliti do kraja života! Čuveni golman ispričao sve što mu je na duši!
Đanluiđi Bufon - Copyright Printscreen/Instagram/Alesto

Čueni italijanski golman Đanluiđi Bufon izrastao je u pravu legendu tokom svog dugog staža među stativama.

Bilo je sjajnih rezultata, bilo je i neuspeha, a popularni Điđi ispričao je sve što mu leži na duši i otkrio nepoznate stvari iz bogate karijere.

Saznali smo tako šta smatra najvećom greškom koju je napravio, kao i zbog čega će žaliti dok je živ. A u oba slučaja "krivac" je francuski PSŽ.

- Moje iskustvo tokom boravka u Parizu je bilo najbolje moguće. Uživao sam tamo. Uživala je i moja porodica i zaista misim da je odlazak iz PSŽ bio moja velika greška. Čak me i danas deca pitaju zašto smo napustili Francusku i Pariz. A zašto sam otišao? Zato što su mi u martu rekli kako su jako zadovoljni sa mnom, ali da naredne sezone neće u biti prvi golman u Ligi šampiona. Takav pristup nije sportski. To mi je zasmetalo i odlučio sam da odem - prva je dosadašnja tajna Bufona.

- Poraz od Mančester junajteda u osmini finala Lige šampiona nas je potpuno uništio. Svi smo bili uvereni da ćemo te godine osvojiti Ligu šampiona, jer smo imali mega tim. Na žalost, Junajted je prošao dalje zbog pravila gola u gostima, koje više ni ne postoji. Žaliću do kraja života što te godine nismo postali šampioni Evrope.

Đanluiđi Bufon je u 28 godina dugoj karijeri branio za samo tri klub. Počeo je u Parmi u kojoj je bio 6 godina, a narednih 17 sezona proveo je u Juventusu. U sezoni 2018/19 branio je za PSŽ, da bi se na dve godine vratio u Juventus, pa zatim "zaokružio" priču povratkom u matičnu Parmu u kojoj je i danas.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike