Zvezdi u Jermeniji sudi Grk poznat Partizanu: Ilića kaznio za simuliranje, Mitrovića isključio

25.09.2020

18:15 >> 21:57

0

Autor: Jovan Terzić

Određen arbitar za duel crveno-belih i Ararata u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope

Zvezdi u Jermeniji sudi Grk poznat Partizanu: Ilića kaznio za simuliranje, Mitrovića isključio
Copyright MN Press

Utakmicu od ogromne važnosti igra Crvena zvezda idućeg četvrtka od 16 časova u Jerevanu protiv Ararat Jermenije.

Reč je o duelu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, koji crveno-beli jednostavno moraju da pobede. Što zbog činjenice da su favorit, što zbog preko potrebne finansijske injekcije koju bi dobili plasmanom u grupnu fazu.

UEFA je za čoveka koji će imati glavnu reč na terenu odredila iskusnog grčkog sudiju, Anastasiosa Sidiropulosa, koji dosad nije vodio utakmice Crvene zvezde, ali jeste Partizana.

Dva puta je 41-godišnji “Tasos” sudio crno-belima. Prvo 2012. protiv Valete (3:1), a potom i 2018. protiv Viktorije Plzenj (1:1). I oba puta su imali šta da mu zamere navijači Partizana.

Protiv Maltežana je u 38. minutu pokazao žuti karton Saši Iliću smatrajući da je hteo da iscenira penal, a protiv Čeha je u 85. minutu zbog faula na sredini terena pokazao drugi žuti Milanu Mitroviću. Bilo je to samo par minuta pošto su gosti izjednačili na 1:1 u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope.

Gledajući statistiku, utisak je da Grk ima ujednačen kriterijum kada su u pitanju domaći i gostujući timovi. Isti broj penala dosudio je i jednima i drugima (devet), dok je igračima domaćih timova pokazao devet, a gostujućih sedam crvenih kartona.

Sidiropulos godinama već sudi utakmice Lige šampiona i Lige Evrope (doduše uglavnom kvalifikacije i grupnu fazu), pa je sakupio 77 međunarodnih mečeva u kojima je delio pravdu, ali će mu ovaj u Jermeniji biti premijerna ove sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike