Barselona je porasla i mentalno i sportski: Ćavi je miran pred "el klasiko", ne samo zbog bodovne prednosti

19.03.2023

06:33

0

Autor: P.K.

Čeka nas spektakl večeras na Areni

Barselona je porasla i mentalno i sportski: Ćavi je miran pred "el klasiko", ne samo zbog bodovne prednosti
Ćavi Ernandez - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona ima devet bodova prednosti u odnosu na Real Madrid pred novi "el klasiko" i na najboljem je putu da osvoji titulu. 

Ipak, uprkos dosadašnjim rezultatima, u jednom od najvećih mečeva u svetu fudbala retko kada ima favorita. Ipak, trener Ćavi Ernandes kaže da je tim naučio da dobija.

- Real će probati da dominira, tako se ponašao i u pređašnjoj kup utakmici. Nismo se tako spremali za taj duel, jednostavno se desilo. Inače smo ekipa koja želi posed i da kroz loptu u našim nogama stvaramo šanse, budemo opasni. Više mi se sviđa da pobeđujemo rezultatom 4:0 ili čak 5:4, ali šta je problem ako slavimo i 1:0. Znate da smo tako osvojili i prvu titulu prvaka Evrope, golom Ronalda Kumana u produžecima meča sa Sampdorijom, iako se pre toga maltene ništa nije desilo.

On je rekao da je njegov tim porastao i mentalno i fizički.

- Saglasan sam sa ocenom da smo naučlili da se dobro takmičimo. Protiv Reala smo se u meču vrednom pehara Superkupa to činili sa loptom, a u duelu Kupa kralja bez lopte. Ako oba segmenta budemo radili valjano tim bolje. Pokušaćemo da kontrolišemo utakmicu dok je lopta kod nas, jer često patimo kad nije.

Utakmica Barselona-Real Madrid igra se od 21 sat, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike