Zvezda nije dozvolila novo čudo Radničkom! Preokretom do rutinskog trijumfa od 3:1!

15.03.2023

17:01

0

Autor: G. F.

Crveno-beli će igrati u četvrtfinalu Kupa Srbije

Zvezda nije dozvolila novo čudo Radničkom! Preokretom do rutinskog trijumfa od 3:1!
Radnički (SM) - Crvena zvezda - Copyright Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrfinale Kupa Srbije pošto su posle preokreta savladali Radnički u Sremskoj Mitrovici - 3:1 (1:1).

Poveli su domaći golom Đorđevića u 37. minutu i samo "naljutili" goste, koji su preko Ivanića, Rakonjca i Kangve stigli do rutinskog trijumfa. Dok su imali snage igrači Radničkog su odolevali naletima gostiju, ali je to trajalo tek 50 i neki minut. Od momenta kada su primili drugi gol videlo se da neće pronaći način da ponovo iznenade srpskog šampiona.

Nisu fudbaleri iz Sremske Mitrovice predvođeni novim trenerom Darkom Tešovićem da ponove čudo koje su napravili u ranijoj fazi Kup takmičenja kada su eliminisali Partizan. Iako su se navijači Radničkog možda ponadali takvom scenariju kada su domaći došli u vođstvo, to zapravo nije bilo realno za očekivati.

Brzo su cveno-beli "prebacili u veću brzinu" i došli do potpunog preokreta, pa na kraju i rutinske pobede u Sremskoj Mitrovici. Zvezda je očekivano ostala u trci za duplu krunu ove sezone, a Radničkom ostaje činjenica da su odmerili snage sa najveća dva srpska kluba, te da su jednog čak i porazili.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena!

85. minut - Zapretili su domaći, ali tek toliko da se upiše novi šut ka golu Crvene zvezde.

78. minut - Novi dobar prodor Azarova, Mitrović povratnu loptu šalje nekoliko centimetara pored gola.

76. minut - Poslednja promena u domaćem timu. Umesto Protića do kraja susreta igraće Midoragović. Zbog igranja rukom na sredini terena žuti karton dobio je Kanga, a kažnjen je i Ilić iz Radničkog.

73. minut - Žuti karton za Čarapića zbog prekršaja na 16 metara od gola. Mladi Mijatović je sjajno šutirao, ali je Ostojić uspeo da skrene loptu u korner. Umesto Milana Borjana na gol Zvezde stao je Nikola Vasiljević.

69. minut - Stefan Mitrović je ušao u igru umesto Aleksandra Kataija. Protić je "požuteo" u domaćem timu.

67. minut - Ignjatović i Đorđević su napustili igru, a Milicanović i Petrović su na terenu u ekipi Radničkog.

64. minut - 3:1 za Zvezdu. Kangva mirno reagovao na asistenciju Azarova. Bio je sam pred praznim golom.

60. minut - Imao je Bukari šansu da ponovo matira rivala, ali je šutirao veoma loše i ostalo je 2:1 za crveno-bele.

57. minut - Umesto Ivanića u igri je Mijatović, a menjali su i domaći. Stefan Ilić je napustio teren, a njegov prezimenjak Milovan je dobio šansu.

56. minut - Gol! Vodi Zvezda! Strelac je Marko Rakonjac! Mladi fudbaler je bio spretniji od čuvara pred golom gostiju i glavom smestio loptu u mrežu!

54. minut - Izveli su crveno-beli i sedmi korner, ali je i ovaj ostao samo statistički podatak. Bedem Radničkog i dalje odoleva.

51. minut - Tečna akcija gostiju, ali Kangva šutira pored gola na asistenciju Kataija. Žuti karton dobio je Stefan Ilić fudbaler domaćeg tima.

49. minut - Zvezda pritiska od prvog minuta nastavka, očigledno želi da što pre reši pitanje pobednika, ali osim nešto agresivnijeg pristupa ništa drugo ne vidimo na terenu.

Utakmica je nastavljena. Mijailović je ostao u svlačionici na terenu je Kingsi Kangva u redovima Zvezde, a u igri je i Azarov umesto Rodića. Trener domaćih nije ništa menjao.

Završeno je prvo poluvreme prilično iznenađujućim rezultatom. Domaći su odlučili da se brane svim silama, uspeli čak i da postignu gol i povedu, ali je brzo stigao odgovor crveno-belih. Čeka nas zanimljivih 45 minuta u nastavku.

43. minut - 1:1. Strelac je Mirko Ivanić. Bio je to centaršut pred sam gol rivala, Katai je krenuo ka lopti, ali nije uspeo da je zakači, pa je ona prevarila golmana domaćin i završila u mreži.

37. minut - 1:0 za Radnički. Precizan je Krsta Đorđević. Mijailović je zaradio i žuti karton zbog skrivljenog jedanaesterca.

36. minut - Penal za Radnički! Prvi korner za Radnički posle intervencije Lekovića. Petrović je ubacio loptu pred gol gostiju, Mijailović je igrao rukom i to je penal za domaćina.

32. minut - Kolosalna prilika za Zvezdu, Katai nešto lošije šutirao, Ostojić uspeo da odbrani!

30. minut - Taktika domaćina je jasna - svi u odbranu da odbranimo gol. Pitanje je koliko će dugo idržati u takvoj postavci igre.

25. minut - Kiša dodatno otežava posao fudbalerima, teren je u sve lošijem stanju. Ređaju se korneri Zvezde, ali nijednu ozbiljnu pretnju nismo videli.

18. minut - I dalje ista slika na terenu. Gosti drže loptu, prilika nema.

10. minut - Izvela je Zvezda prvi korner na meču. Kanga je ubacio loptu, ali su defanzivci Radničkog ponovo bili na visini zadatka.

9. minut - Kanga je izveo slobodan udarac, ali su domaći igrači raščistili gužvu pred svojim golom.

7. minut - Prekid utakmice! Nezvani gost, jedno slatko kučence pojavilo se na terenu. Strahinja Eraković ga je izneo sa terena.

5. minut - Gotovo sve vreme je lopta u nogama fudbalera Crevene zvezde, ali nije bilo opasnosti po gol Radničkog.

Utakmica je počela. Sa centra su krenuli fudbaleri doamćeg tima koji nastupaju u crvenim dresovima. Gosti su u svojoj plavoj garnituri.

- Intonirana je himna "Bože pravde", sve je spremno za prvi sudijski zvižduk.

- Utakmicu vodi Pavle Ilić sa pomoćnicima Markom Živkovićem i Aleksandrom Govedarovićem.

- Prvi put u istoriji Crvena zvezda gostuje u Sremskoj Mitrovici, zbog toga je danas praznik fudbala u ovom gradu.

- Trener Zvezde Miloš Milojević izvodi nešto drugačiji tim za ovaj duel.

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Eraković, Leković, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Rakonjac.

 

 

Domaći tim, koji od pre dva dana vodi nekadašnji fudbaler Partizana Darko Tešović, nastupiće u formaciji 4-2-3-1, baš kao i crveno-beli iz Beograda.

Radnički (SM): Ostojić - Ilić, Ignjatović, Spasojević, Protić - Ivić, Gajić - Petrović, Čarapić, Ilić - Đorđević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike