Alo, Halande, pa nije ti to rukomet! Norvežanin ispisao istoriju Lige šampiona, ovo je uspelo samo još dvojici fudbalera! (VIDEO)

14.03.2023 | 22:56

Autor: G. F.

Napadač Mančester sitija sa 5 golova ispisao istoriju Lige šampiona, pogledajte ih sve

Copyright Profimedia

Loše izdanje Mančester sitija u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa Lajpcigom (1:1) dalo je timu iz nemačke nadu da u revanšu može do prolaska dalje. Ta je nada potrajala jedva 20-ak minuta na Etihadu. Zapravo sve dok napadač Mančester sitija Erling Haland nije rešio da uzme stvar u svoje ruke!

"Devetka" Sitija je svoju istorijsku bajku započela u 22. minutu golom sa bele tačke, da bi samo dva minuta kasnije duplirao prednost domaćina. Do kraja poluvremena Haland je kompletirao het-trik, a u 53. i 57. minutu postigao svoj 4. i 5. gol. Pogledajte ih sve na jednom mestu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tako je ušao u knjige Lige šampiona! Samo dva igrača pre njega uspela su da se pet puta upišu u strelce na jednoj utakmici najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

 

 

Prvi je Lionel Mesi, koji je pet puta pogađao mrežu Leverkuzena u sezoni 2011/12, a drugi Luiz Adriano iz Šahtjora. On je pet golova dao ekipi Bate Borisov u sezoni 2014/15.

Ali, ono što izdvaja Halanda je činjenica da su i Mesi i Luiz odigrali cele mečeve, a Norvežanin na terenu proveo tek jedva nešto više od sat vremena!

Duel Mančester sitija i Lajpciga završen je rezultatom 7:0, a pored Halanda u strelce su se upisali Ilkaj Gundogan i Kevin de Brujne. U drugom meču večeri fudbaleri Intera uspeli su da odbrane prednost od 1:0 iz prvog meča i u Portu odigrali bez golova za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Imali su fudbaleri Intera mnogo sreće jer je Porto u poslednja tri minuta žestoko pretio, ali su njihovi udarci završili na stativi i prečki. Klub iz Milana među najboljih osam Lige šampiona nije bio punih 12 godina

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam