Linekera nema više na Bi-Bi-Si ekranu: Suspenzija zbog vređanja Vlade!

11.03.2023

08:18

0

Autor: D. P.

Legenda vodila emisije na nacionalnom servisu od 1999. godine

Linekera nema više na Bi-Bi-Si ekranu: Suspenzija zbog vređanja Vlade!
Gari Lineker - Copyright Printscreen/Twitter/buildmygsllows

jedna od najvećih engleskih fudbalskih zvezdi Gari Lineker izgubio je posao komentatora i voditelja na britanskom nacionalnom tv servisu "BBC" zbog uvreda na račun vlade.

Još se ne zna da li je Lineker za stalno odstranjen ili će ova suspenzija imati rok, ali već sada je jasno da je javnost nepodeljeno na njegovoj strani, a protiv vođstva "BBC".

Zbog supenzije Linekera nije bila emitovana stalna emisija, a sve zato što je u svojim statusima na društvenim mrežama koristio neprikladna poređenja Vlade i pojedinih ministara sa nemačkim nacistima izašlih ispod Hitlerovog šinjela. 

 

 

Lineker je tvrdio da "jezik koji koriste neki ministri u britanskoj vladi podseća na nemačku vladu iz 1930". Njegova kritika se u najvećem odnosila na stav vlasti prema migrantima i otežanoj proceduri za dobijanje azila nakon donošenja novog zakona.

Linekerova kuća izašla je sa saopštenjem povodom suspenzije:

- Nikada nismo rekli da Lineker ne treba da iznosi svoje mišljenje, ali ne treba da zauzimamo stranu u političkim diskusijama. Lineker je prezentovao program od 1999. godine na mreži u vlasništvu britanske vlade.

 

 

Odmah po otkazivanju emisije sa Linekerom su se solidarisali Alan Širer i Jan Rajt, koji su odbili da budu gosti bez stalnog domaćina programa.

- Svi znaju šta za mene znači "Meč dana", ali rekao sam BBC da neću raditi sutra. Solidarnost - napisao je bivši napad Arsenala Jan Rajt.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike