Čelsi je živ! Plavci idu u četvrtfinale Lige šampiona!

07.03.2023

22:09

0

Londonski klub na Stamford bridžu prestigao minus iz prvog meča protiv Borusije, Benfika „petardirala“ Briž

Čelsi je živ! Plavci idu u četvrtfinale Lige šampiona!
Slavlje fudbalera Čelsija protiv Borusije - Copyright Profimedia

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u Londonu pobedili ekipu Borusije iz Dortmunda rezultatom 2:0 u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Čelsi je izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona ukupnim rezultatom 2:1. Borusija je u prvom meču, koji je odigran u Dortmundu, slavila 1:0.

Domaći tim je u večerašnjem meču poveo u 43. minutu golom Rahima Sterlinga. U 49. minutu dosuđen je penal za Čelsi posle intervencije iz VAR sobe. Lopta je pogodila u ruku Marijusa Volfa. Kai Haverc je pogodio stativu, ali je penal ponovljen zato što su dva fudbalera Borusije prerano ušla u protivnički šesnaesterac. Haverc je u 53. minutu pogodio iz penala za 2:0.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako su oba tima propustila po nekoliko izglednih prilika. Utakmica u Londonu kasnila je sa početkom 10 minuta zbog velikih gužvi oko stadiona "Stamford bridž".

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona ranije večeras je izborila Benfika, koja je pobedila Klub Briž 5:1. U prvom meču bilo je 2:0 za Benfiku.

Golove za lisabonski klub u večerašnjem meču postigli su Rafa Silva u 38, Gonkalo Ramos u poslednjim trenucima prvog poluvremena i 57, Žoao Mario u 71. i David Neres u 77. minutu. Jedini strelac za goste bio je Bjorn Meijer u 87. minutu.

Žreb četvrtfinala Lige šampiona biće održan 17. marta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike