Jermeni obustavili takmičenje: Premijer liga staje dok traje ratno stanje

27.09.2020

12:41 >> 15:45

0

Fudbalski klub Lori objavio da će sve utakmice u zemlji biti otkazane dok postoji opasnost od širenja ratnih dejstava

Jermeni obustavili takmičenje: Premijer liga staje dok traje ratno stanje
Copyright Profimedia

Vlada Jermenije proglasila je ratno stanje u zemlji i zatražila mobilzaciju vojno spoosbnog stanovništva, ali se u većem delu zemlje život odvija normalno, saznaje 24sedam. Ipak, navijače Crvene zvezde najviše zanima da li će se tim trenera Dejana Stankovića suočiti sa Araratom u Jerevanu, u odlučujućoj utakmici za plasman u Ligu Evrope.

Kako stvari stoje, crveno-beli će igrati sa Araratom na nekom drugom mestu izvan Jermenije! U isčekivanju zvaničnog stava UEFA, na jermenskom portalu Vnews objavljena je informacija da se do daljeg obustavlja fudbalsko takmičenje u zemlji.

Oni se pozivaju na status kluba Lori na zvaničnoj Fejsbuk stranici u kojem se poručuje da se neodigrane utakmice 6. kola jermenske Premijer lige neće održati u predviđenim terminima tokom ponedeljka, utorka i srede.

Ararat je u Đumriju odigrao meč 2. kola i pobedio Širak rezultatom 0:3, golovima Papikjana u 14, Manojana u 77 i srpskog internacionalca Uroša Nenadovića u 88. minutu.

Spekuliše se da će sve sportske manifestacije biti pomerene za mirnodopski period, ali više o svemu će se znati posle saopštenja UEFA i vođstva Fudbalskog saveza Jermenije.

Da podsetimo, meč odlučujuće plej-of runde kvalifikacija Ararat – Crvena zvezda prvobitno je bio zakazan za 1. oktobar (16.00) u Jerevanu, ali je posle izbijanja ratnih sukoba između vojski Jermenije i Azerbejdžana odluka o odigravanju ove utakmice prešla u nadležnost UEFA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike