Džaja želi promene u FSS: Najbitnije nam je da rešimo problem infrastrukture!

06.03.2023

18:40

0

Legenda srpskog fudbala dotakao se raznih tema, a poznat je njegov stav po pitanju Piksija

Džaja želi promene u FSS: Najbitnije nam je da rešimo problem infrastrukture!
Dragan Džajić - Copyright MN Press

Legenda srpskog fudbala Dragan Džajić obrazložio je svoj program kao kandidat za predsednika FSS gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

On je izneo mišljenje o srpskom fudbalu.

- U mom timu je Vladimir Petrović Pižon i uzeo sam ga u svoj tim zato što nikad nije odustajao kao igrač, što je uvek izgarao i mislim da može dosta da pomogne. Pored Petrovića, ima jedna procedura da svi predsednici regiona budu u savezu, da budu pravi predstavnici srpskog fudbala, a srpski fudbal je dobar onoliko koliko su regioni dobri. Cilj nam je da podignemo nivo fudbala za onaj koji smo mi spremni. Svi članovi Upravnog odbora moraju da daju svoj doprinos i na tome ću insistirati - istakao je Džajić.

Počasni predsednik Crvene zvezde smatra da je infrastruktura najvažnija kako bi fudbal u Srbiji napredovao.

- Veliki problem je infrastruktura. Moramo na tome raditi. Ako želimo da igramo Evropu, ne samo Zvezda, moramo igrati na dobrim terenima. Moramo nastojati da svi klubovi već u februaru mesecu imaju terene koji dolikuju zemlji kakva je Srbija. Apsolutno sam zadovoljan koliko država za fudbal i za druge sportove. Mislim da ne postoji druga država koja želi da pomogne sportu. Mislim da sada fudbal ide u pravcu da se stadioni podižu u manjim sredinama.

I popularni Džaja se bavio Draganom Stojkovićem Piksijem i da li će ostati kao selektor Orlova.

- On je vezan ugovorom za reprezentaciju i ja ne razmišljam o tome da dođe do bilo kakve promene i Dragan Stojković Piksi će ostati selektor selekcije - rekao je Džajić, a potom se dotakao kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno rezultata u Kataru - Možete da uradite milion stvari, ali kada nema rezultata može da dođe i do različitih reakcija. Mislim da ćemo se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo, a što se tiče Katara mislim da smo razočarali - rekao je Džajić. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike