Gledajte Premijer ligu ako hoćete dobar fudbal, Zvezda neće igrati Bambilend nauštrb rezultata!

03.03.2023

21:28

0

Autor: P.K.

Zvezdin trener i raspoložen i neraspoložen, vrlo zanimljiva konferencija za novinare

Gledajte Premijer ligu ako hoćete dobar fudbal, Zvezda neće igrati Bambilend nauštrb rezultata!
Miloš Milojević - Copyright MN Press

Crvena zvezda je praktično rešila šampionsku trku pobedom u večitom derbiju

Miloš Milojević je bio i srećan i zadovoljan posle derbija, ali i pomalo ljut zbog kritika na račun igre. Počelo je pitanjem da je trener najavio ofanzivni fudbal, a imao je samo dva udarca u gol, naspram šest Partizana…

- Vi ste kritični kao i uvek, ali imali smo cilj da dobijemo derbi, dobili smo derbi. Menjao bih da dobijemo sledećih 100 derbija a da imamo jedan šut na gol. Ako hoćete bolji fudbal, idite gledajte Premijer ligu, platite kartu 150 funti pa gledajte lep fudbal – rekao je i odmah nastavio:

- Zadovoljan sam odnosom i zalaganjem. Mogli smo više. Vi ste im stavili kao da je na život i smrt. Kad vi krenete u derbi da se plašite, ne možete da igrate fudbal. Opet kažem, menjao bih 100 derbija da dobijemo, a vi da ovde dođete da kritikujete. Zadovoljan sam pobedom, to se pamti, čeka nas važna utakmica protiv TSC-a. Fizički smo dobro, emotivno smo se malo ispraznili, ali dobro.

Milojević je istakao da njegov tim nije potcenio Partizan ni u jednom trenutku.

- Mi znamo gde smo i u kakvom smo okruženju. Do pre mesec dana su se pisali hvalospevi o njima, kada su pobeđivali Nicu i Keln, bilo je "vau!", a sad kao ne znamo ništa. Mi nismo hteli da upadnemo u tu zamku ni u jednom trenutku.

Sada imate 16 bodova prednosti, svi ovde osim vas će reći da je prvenstvo gotovo, da li ćete možda pružati šansu i mlađima u nastavku sezone.

- Mi smo imali plan još od Ludogoroca imali plan da igramo tih šest utakmica jako, da igramo jako i da odradimo te jake utakmice do reprezentativne pauze. Jako dobro rade i Leković i Prucev i Mijatović. Ne računam Mitrovića i Erakovića u mlade jer su etablirani u Superligi. Nadam se da ćemo moći, ali da ne pričam da ne polete, ali mislim da u mladom Miladinoviću najtalentovanijeg golmana od kad se bavim ovim sportom. Ali, nećemo na uštrb rezultata igrati Bambilend. Ali, ja sam neko ko voli mlade igrače, pogledajte moj učinak, igrači koje sam ubacivao u vatru su prodavani za pet miliona, pa naviše...

A 16 bodova prednosti?

- To nam daje mišiće i prostora da igramo jako bolje svih 90 minuta nešto što ja želim, da nekih 30 minuta Vojvodine bude 80 minuta, da igrač koji uđe sa klupe izdrži tempo, pa da vi svi i navijači koji su nezadovoljni, mogu da vide kvalitetan sadržaj. Ne mislim da je gotovo, jer teorijski nije rešeno, ima još 48 bodova u opticaju. Kad bude teoretski gotovo, reći ću bravo.

Slavili ste na severu sa navijačima prvi put, da li vam je ovo najveća pobeda u karijeri

- Ja to radim instinktivno, obično to ne radim, ali sada mi je nekako bilo drago. Što se tiče važnosti, +13 nije mi najveća, ali kao čoveku, navijaču, zvezdašu – jeste. Ja kad sam počinjao da se bavim fudbalom, bila mi je želja da pobedim Partizan. Subjektivno i kao čoveku mi sigurno jeste drago.

Milojević je rekao da je dobijao brojne poruke, a na pitanje da li mu je neko čestitao titulu, kratko je odgovorio:

- Nije, jer znaju da bi ih blokirao.

Ružni postupak Viga…

- Nisam video, ali sam čuo da se izvinio zbog postupka. Drago mi je da mu je Lućo Ibanjez to savetovao, poznaje derbi, zna i u Hrvatskoj kako je. Mi u najavi i sada i odnosu sa kolegama nikada nije bio problem. Mi njih poštujemo, nama treba jak Partizan da vidimo gde smo. Naravno, uvek hoćemo da ih pobedimo. Nije to lepo, kao što nije lepo ni da gledamo one situacije kada je Rikardo dobio crveni karton. Drago mi je da se izvinio, pričaću još sa njim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike