Duljaj je smiren, prepričao lekcije koje je naučio od Ahmetova, pa priznao: Biće teško u borbi za drugo mesto

03.03.2023

21:00

0

Autor: P.K.

Trener Partizana rekao je da se mora naučiti živeti pod pritiskom

Duljaj je smiren, prepričao lekcije koje je naučio od Ahmetova, pa priznao: Biće teško u borbi za drugo mesto
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Partizan je izgubio u večitom derbiju punom tenzija od Crvene zvezde. Treneru crno-belih Igoru Duljaju ovo je bio debi na klupi svog kluba, ali i u derbijima u toj ulozi.

Trener Partizana bio je smiren posle meča:

- Ja sam rekao da je Crvena zvezda lider na tabeli, da imaju ogromnu prednost, da se mi borimo za drugu poziciju, koja nas vodi u grupu za Evropu. Biće izuzetno teško. Ja sam imao pozivi predsednika Šahtjora Rinata Ahmetova, on me je pitao: "Igore, šta si naučio od mene?". Ja sam rekao: "Kad se izgubi, sledi analiza analiza, a još veća kad se pobedi". On je rekao: "Dobro, šta još?" I ja sam mu rekao: "Pritisak". On je kazao: "Tako je, Igore, veoma je važno da živiš pod pritiskom i radiš pod pritiskom".

Kako ste videli vi utakmicu?

- Prvo poluvreme strašno stegnuti, drugo sasvim drugačije, dominirali smo. To će da se zaboravi, jer se pamti samo rezultat. Ali, rekao sam, pojavila se slika, pojavio se ton, na neki način smo naterali Zvezdu da igra sa pet pozadi. Čak i kad smo ostali sa 10 igrača, govorio sam da se ide na gol.

Da li ste namerno prepustili inicijativu Zvezdi u prvom poluvremenu?

- Nije to bio plan. Oni su dominirali što se tiče kontrole. Iskreno, ne znam koliko je bilo šansi. U drugom sam momcima samo rekao: "Nema straha od fudbala. Radite ono što volite. Uživajte u fudbalu". U drugom poluvremenu je bilo mnogo bolje. Imali smo šest udaraca u okvir gola, nažalost, nijedna nije ušla u gol. Napraviće se analiza, i kada se gubi i kada se dobije.

Uvaljen vam je vruć krompir, u jako ste nezahvalnoj situaciji, a i ta borba za drugo mesto neće biti laka…

- Partizan je bio, jeste i postojaće uvek. Moramo da naučimo da igramo i živimo pod pritiskom, kao što sam već rekao. Ja verujem u ovo što radim i nema sumnje u to. Ja znam da je igračima mnogo teško, čitaju, gledaju, slušaju. Ja sam im rekao da troše energiju samo na stvari na koje mogu da utiču.

Prilično energično ste vodili meč, da li vas je povuklo možda da uđete u igru, kao kad ste bili igrač?

- Pokušao sam nekom svojom energijom da utičem na igrače i da ih bodrim i teram da idu napred. Najlakše je sedeti i raditi.

Partizan je na svom vajber kanalu podelio situaciju u kojoj Dragović vuče Rikarda. Da li mislite da je to bio penal?

- Pre dva dana sam rekao da suđenje neću komentarisati. Hvala vam. Postoje organi koji će se time baviti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike