Ispovest Markusa Rašforda: Kažnjavao me je, sa Van Galom nije bilo diskusije

28.02.2023

14:01

0

Autor: D. P.

Kao tinejdžer dobio je priliku da debituje od Luja van Gala

Ispovest Markusa Rašforda: Kažnjavao me je, sa Van Galom nije bilo diskusije
Markus Rašford i Luj van Gal - Copyright Profimedia

Engleski reprezentativac Markus Rašford najbolje partije prikazuje kada su pored njega holandski treneri. Kao tinejdžer dobio je priliku da debituje od Luja van Gala, da bi danas dostigao možda i najbolju igračku formu sa Erikom ten Hagom na klupi Mančester junajteda.

Rašford se prisetio svog početka. Debitivao je 2016. godine protiv Mitjilenda i tada je nagovestio sa dva gola svoj ogormni potencijal. Rašford kaže da je uživao kod Van Gala, ali oko jedne stvari kao tinejdžer nije mogao da diskutuje sa holandskim trenerom-

- Vreme sa Van Galom bilo je dragoceno za mene. On je bio sjajan. Tada sam dobio veliku pažnju, ali su mi njegovi saveti bile najvažniji - priča Rašford i nastavlja:

- Uvek mi je govorio da prvo završim domaći zadatak. Nije bilo diskusije oko toga. Takođe, nisam smeo da kasnim na trening. Ni reč oko toga nije mogla da se kaže. Ali imao sam samo dvanaest minuta da stignem od škole do treninga! Svakog četvrtka sam dobijao kaznu, ali nisam imao nikakvu kontrolu nad tim.

 

 

- Smejao sam se svaki dan. Biti deo seniorske ekipe Mančester junajteda... Bilo je nekoliko utakmica u kojima je bilo teško. Sećam se utakmice u gostima protiv Totenhema kada me je zamenio na poluvremenu. Sledećeg dana smo razgovarali, ali i dalje nisam mogao da prestanem da se smejem.

Rašford je sada postao jedna od najvećih zvezdi Mančester junajteda. U 341 utakmici postigao je 118 golova. Osvojio je FA kup, Ligu Evrope, Komjuniti šild i dva Liga kupa. Trenutno je najbolji strelac u timu menadžera Erika ten Haga sa 23 pogotka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike