Maminim cvećem sam punio prazan stomak! Fudbaler preživeo 94 sata pod ruševinama, a onda ispričao strašnu ispovest!

11.02.2023

16:22

1

Autor: A. Š.

U isto vreme potresna, ali i priča sa srećnim krajem, stiže iz porušenog Gacijentepa

Maminim cvećem sam punio prazan stomak! Fudbaler preživeo 94 sata pod ruševinama, a onda ispričao strašnu ispovest!
Adnan Muhamet Korkut pošto se izvučen ispod ruševina - Copyright Printscreen/Youtube/NBCNews

Gotovo iz sata u sat, iz zemljotresom razorene Turske, stižu vesti koje kod čitalaca širom sveta izazivaju pravi emotivni rolerkoster. Sportski zaljubljenici s velikom pažnjom prate informacije igračima i igračicama turskih klubova iz različitih sportova koji se bore za život, a jedan mladi fudbaler je, srećom, uspeo da preživi 94 sata pod ruševinama zgrade u Gacijentepu u kojoj je živeo.

Adnan Muhamet Korkut ispričao je iz bolnice svoju ispovest o preživljenom stravičnom događaju, otkrivši kako mu je ljubav njegove mame prema cveću pomogla da preživi.

- Stomak mi je bio prazan, jeo sam cveće koje je moja majka uzgajala. Bio sam mnogo žedan – ispričao je Adnan i dodao nekoliko detalja strašne situacije u kojoj se našao:

- Bio sam među ruševinama u dnevnoj sobi. Bilo je hladno, pa sam se pokrio ćebetom da se zagrejem. Noge su mi se smrzavale.

Otkrio je hrabri mladić i na koji način je uspeo da se održi u budnom stanju.

- Nisam znao gde mi je telefon, pronašao sam ga kada se aktivirao alarm. Onda sam podesio alarm da zvoni na svakih 25 minuta kako ne bi zaspao. Očajnički sam čekao spasioce, a onda sam odjednom čuo glasove.

Velikog udela u pronalaženju mladog fudbalera Gacijentepa imao je i porodični pas.

- Čuo sam njegov lavež, koji je došao i do spasioca. Ali, moj glas nisu čuli. Pokušavao sam poslednji put da pustim glas, a onda sam uzeo štap i počeo da lupam o plafon. Ipak, štap se slomio… Nisam mogao da progovorim ali, hvala Bogu, tada sam ugledao svetlost iz rupe u daljini i ljude koji me dozivaju. Pitali su me da li mogu da dođem do tog izlaza, ali to je bilo nemoguće. Onda smo čekali pet sati da oslobode put i dopuzao sam do njih – ispričao je Adnan Muhamet Korkut.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike