U Juventusu sve jača kriza - Igrači traže sastanak sa upravom, trener gubi strpljenje sa najvećom zvezdom

02.02.2023

11:29

0

Autor: P.K.

Oduzimanje bodova osakatilo ekipu, koja sada traži odgovore

U Juventusu sve jača kriza - Igrači traže sastanak sa upravom, trener gubi strpljenje sa najvećom zvezdom
Igrači Juventusa - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Fudbaleri Juventusa traže sastanak sa novom upravom kluba zbog trenutnog stanja u klubu. Najpopularniji klub u Italiji prolazi kroz teške potrese, jer ga je sud kaznio oduzimanjem 15 bodova zbog kršenja propisa tokom transfera.

No, to nisu jedine loše vesti za "staru damu", koja je kažnjena nakon istrage.

Tužilac u tom slučaju naveo je da je Juventus pogrešno predstavio gubitke između 2018. i 2020. godine, posebno kada je u pitanju suma novca od prodatih igrača. Posle drastične kazne, Juve je ispao iz prva četiri i pao je na sredinu tabele.

Dok je istraga još trajala, predsednik Andrea Anjeli i potpredsednik Pavel Nedved su često imali neposredan kontakt sa ekipom i često su se sastajali sa igračima. Ali, novi predsednik, Đanluka Ferero i izvršni direktor Mauricio Skanavino nemaju takav odnos sa timom.

Igrači zato hoće da se sastanu sa njima i čuju njihove planove za budućnost.

Mnogi igrači su zabrinuti zbog svojih ugovora, posebno oni kojima je ostalo još šest meseci. Klub je prodao Vestona Mekenija u Lids, a verovatno planira da se "oslobodi" još nekolicine igrača.

No, kao što smo rekli, to nisu jedine vesti iz Juventusa koje stižu danas. Gazeta delo sport piše da i klub i trener Masimilijano Alegri gube strpljenje za Pola Pogbu. I ne samo to – prethodno rukovodstvo je navodno razmatralo da mu oduzme bonuse zbog stalnih problema sa zdravljem.

Pogba se letos bez obeštećenja vratio u klub u kome je stekao reputaciju, ali još nije zabeležio nastup u takmičarskom meču. Oporavio se za prvenstveni duel protiv Monce u nedelju, ali je onda iznenada povredio jedan od mišića u nadlaktici, tako da neće biti u konkurenciji protiv Lacija večeras. U tom meču će starter biti naš Dušan Vlahović.

Sve to je jako iznervirali Alegrija, koji je delovao vidno uznemireno dok je pričao o njemu na sastanku sa novinarima. Trener je tada rekao da su Francuzu potrebna dva ili tri meseca da se potpuno vrati u formu, ali sezona će tada biti već završena.

Pogbina godišnja plata u Juventusu je osam miliona evra, plus dva miliona u bonusima. Ugovor ima do 2026. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike