Kakav šamar za Juve! Koliko su im bodova oduzeli, neće im biti dobro

20.01.2023

20:18

0

Autor: D. N.

Vlahovićeva i Kostićeva ekipa kažnjena zbog sumnjivog poslovanja

Kakav šamar za Juve! Koliko su im bodova oduzeli, neće im biti dobro
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/AP

Juventusu je oduzeto čak 15 bodova zbog falsifikovanja finansijskih izveštaja, pa će umesto 37 bodova imati 22. Naime. Takođe. Federalni apelacioni sud Italije izrekao je i pojedinačne zabrane vršenja funkcija u fudbalu bivšim funkcionerima.

Nekadašnji član uprave Fabio Paratići je suspendovan na dve i po godine, bivši predsednik kluba Andrea Anjeli na dve godine, bivši sportski direktor Federiko Kerubini je kažnjen sa godinu dana i četiri meseca zabrane vršenja funkcija i Pavel Nedved koji je dobio suspenziju od osam meseci.

Tako će ekipa za koju igraju Dušan Vlahović i Filip Kostić sa trećeg mesta pasti na 11. poziciju na tabeli Serije A. Samim tim, borba za mesto u Evropi je sada mnogo, mnogo teška. Verovatno i nemoguća misija.

Spekulisalo se o kazni od devet bodova, ali je sankcija bila još oštrija. Naime, tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Đuzepe Kine je tražio da se oduzme devet bodova, kao i da se suspenduju Andrea Anjeli, Fabio Paratići i Federiko Kerubini, ali je konačna odluka bila još drastičnija.

Juventus ima pravo na žalbu, pa ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati, ali je jasno da se velikan iz Torina ponovo obrukao. Podsetimo, u aferi "Kalčopoli" pre 15-ak godina bio je izbačen iz Serije A, ali se kasnije i vratio.

Podsetimo, pre izvesnog vremena Javno tužilaštvo u Torinu pokrenulo je tužbu protiv doskorašnjeg predsednika Juventusa Anjelija i članova Upravnog odbora kluba, koji su u međuvremenu podneli kolektivnu ostavku.

Pomenuti postupak obuhvatao je 11 osoba iz rukovodstva Juventusa, za koje se sumnja da su falsifikovali dokumente o transferu novca i igrača, širili lažne informacije o finansijskoj situaciji kluba, manipulisali tržištem, ometali kontrolu revizije, ograničavali ulazak poreskih inspektora u prostorije kluba, i druge krivične radnje.

Konkretno, čelnici Juventusa  su optuženi i da su za vreme pandemije 2020. godine fudbaleri Juventusa potpisali anekse ugovora, pa su im smanjena primanja kako bi klub mogao da prebrodi težak period.

A sada je sve došlo na naplatu...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike