Zvezda i Vojvodina igraju za Mihu, domaći igrači sa podignutim kragnama izlaze na teren

01.02.2023

11:29

0

Autor: P.K.

Domaćin podseća zašto je Miha besmrtna legenda crveno-belih

Zvezda i Vojvodina igraju za Mihu, domaći igrači sa podignutim kragnama izlaze na teren
Siniša Mihajlović - Copyright MN Press

Superliga Srbije nastavlja se u petak, ali centralni meč i derbi kola biće subotnji duel Crvene zvezde i Vojvodine. Ne samo da će to biti takmičarski važan meč, već će utakmica imati i posebnu, vrlo emotivnu notu za oba kluba.

Beogradski i novosadski crveno-beli igraće, naime, u čast Siniši Mihajloviću, velikanu srpskog fudbala i sporta i legendi oba kluba, sa kojima je bio šampion države, dok je sa Zvezdom pomorio i Evropu.

Utakmica se igra od 16 sati, a svi igrači Zvezde će na teren istrčati sa podignutim kragnama na dresovima, što je bio Mihin zaštitni znak.

Ulaz na stadion "Rajko Mitić" je besplatan.

- (Kapije stadiona) biće širom otvorene za sve navijače Crvene zvezde koji žele da se još jednom oproste od legende koja ne umire - Siniše Mihajlovića. S obzirom na to da u 21. veku na otvaranju prolećnih dela sezone nemamo poraz, te da imamo sve trijumfe kada je reč o mečevima na Marakani, kao i da je prosečna poseta 18.330, verujemo da će dodatni motiv nadahnuti zvezdaše da tribine našeg stadiona ispune u potpunosti – saopštio je klub iz Ljutice Bogdana.

FK Crvena zvezda
 

Mihajlović je u Zvezdi proveo samo sezonu i po. Tačnije, igrao je od decembra 1990. do leta 1992, ali nikada nije prestajao da govori koliko voli taj klub.

- Reč je o idolu jedne čitave generacije i večnom ambasadoru našeg kluba. Emocija sa kojom je Siniša pričao o onome šta Zvezda predstavlja za njega, kao i podignuta kragna, što je motiv kojim će i naši prvotimci istrčati na teren u subotu, ali i slobodni udarci, označavaju esenciju najvažnije sporedne stvari na svetu, a jednog heroja kakav je Miha stavljaju na listu besmrtnih – navode crveno-beli.

Kako je počelo?

Prva Mihajlovićeva utakmica za Zvezdu bila je bila je prijateljska protiv Beograda, a rezultat je glasio 2:6 u korist Zvezde. Mihi je trebalo samo 10 minuta da u novom dresu postigne gol, i tako najavi uspešan igrački boravak u Zvezdi. Simbolično, prva takmičarska utakmica bila mu je protiv Vojvodine, a rezultat je glasio 1:1, s tim da se duel igrao u Novom Sadu.

Siniša je u sezoni 90/91 na 23 utakmice postigao tri gola. U sva tri takmičenja koja je igrao je postigao po gol, a u ligi je nastupio 15 puta, u Evropi u pet navrata, dok je u kupu odigrao tri meča. Pogađao je protiv Veleža, Bajern Minhena i OFK Beograda.

U narednoj takmičarskoj godini je na 44 utakmice postigao 15 golova. Kada je reč o Ligi na 24 meča se osam puta upisao u strelce (Proleter Zrenjanin 3, Sloboda Tuzla, Partizan, Budućnost Podgorica, Rad), u Evropi je to učinio četiri puta na 12 utakmica (Portudaun 2, Panatinaikos, Sampdorija), a u kupu je mrežu rivala našao u tri navrata, na osam susreta (Rad, Napredak, Partizan).

 - Ipak, Crvena zvezda u zvanične utakmice ubraja i prijateljske, a Mihajlović ih je odigrao 23 i na njima se pet puta upisao u strelce. Bivao je precizan protiv Politehnike, Verona, Segeda, Sarajeva, kao i pomenutog Beograda na debiju. Siniša Mihajlović je dakle na 90 utakmica u dresu Crvene zvezde postigao 23 gola, a meč u subotu biće prava prilika da se još jednom oprostimo od legende čija će emocija ostati zauvek utkana u zidine našeg stadiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike