O transferima ovih Srba se baš pričalo! Ko je potpisao, a kome su planovi propali!

01.02.2023

11:17

0

Autor: D. N.

Osim evropski zanimljivi su i neki transferi u srpskom fudbalu, reč je o povratnicima

O transferima ovih Srba se baš pričalo! Ko je potpisao, a kome su planovi propali!
Lukić, Eraković i Ilić - Copyright MN Press

Za Evropu jeste, za Srbiju još nije okončan prelazni rok. Poslednjih dana januara odjeknulo je nekoliko "fudbalskih bombi", a mi ćemo u ovom tekstu pažnju posvetiti pre svega našim fudbalerima.

Možemo reći da su posebnu pažnju izazvala dešavanja vezana za Torino. "Bikove" je napustio Saša Lukić, a pridružio im se Ivan Ilić.

Dobar posao je napravio i Radnički Niš (nešto zaradio i Partizan) koji je u Belgiju prodao Nikolu Štulića, dok je u centru pažnje bio i kapiten Srbije, Dušan Tadić. Pričalo se i o transferu Luke Jovića iz Fiorentine.

Kao što je rečeno, dobili smo još jednog našeg igrača u Premijer ligi.

Do sada smo pratili učinak Aleksandra Mitrovića, a sada će utakmice Fulama biti zanimljive i zbog Lukića koji je potpisao ugovor sa klubom iz Londona do 2027. godine, a posao je bio vredan deset miliona evra.

Još jedan "orao" koji je bio na Mundijalu u Kataru je Ilić. Mladi vezni fudbaler je bio "već viđen" u francuskom Olimpiku iz Marselja, ali se ipak zadržao u Seriji A. Napustio je Veronu i otišao u Torino, pa je broj Srba ostao isti. I dalje će ih biti trojica, ali će sada društvo Vanji Milinković-Saviću i Nemanji Radonjiću praviti Ilić umesto Lukića.

Mada treba reći da je u ovom slučaju reč o pozajmici do kraja sezone, uz opciju obaveznog otkupa ugovora "ako se ispune određeni uslovi". U tom slučaju bilo bi plaćeno oko 16 miliona evra.

Mogao je i Tadić u Italiju, ali je transfer iz Ajaksa u Romu pokvario Nikolo Zaniolo koji je odbio transfer u Premijer ligu. Zbog toga je bio na meti navijača koji su ga i vređali, tako da je on u praksi završio sa "vučicom".

Jović je u drugom planu u klubu iz Firence, pa se pojavila priča o odlasku u Galatasaraj. Ali, od ovog posla neće biti ništa, pa će sezonu završiti u "Violi". Ostaje da se vidi šta će se desiti na leto.

Vredan pomena u Superligi Srbije je i povratak Milana Makarića u Radnik. Iskusni napadač je i dalje fudbaler Alborga, ali kako nije bilo minutaže, vratio se u Srbiju. Vraća se i Luka Milunović u srpski fudbal, ali i u Radnički 1923.

Nije isti rang, ali ćemo spomenuti i transfere OFK Beograda. Tako su na primer "romantičari" sa Karaburme dobila dva iskusna pojačanja. Za OFK-u će u narednom periodu igrati i Milan Lola Smiljanić i Andrija Kaluđerović. Prekaljeni igrači su tako postali deo projekta novog rukovodstva koje želi da popravi status kluba koji je dugi niz godina u velikim problemima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike