Nekada Zvezdino čudo od deteta, a sada... Janković potpisao za klub iz komšiluka

26.01.2023

13:40

0

Autor: D. N.

Ugovor će važiti do kraja sezone

Nekada Zvezdino čudo od deteta, a sada... Janković potpisao za klub iz komšiluka
Filip Janković - Copyright MN Press

Filip Janković je novi fudbaler Laktaša, potvrđeno je na sajtu kluba koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Ugovor je potpisao do kraja sezone, a nosiće dres broj 25.

- Filip je rođen 17. januara 1995. u Beogradu. Igra na pozicijama u veznom redu, a u Laktaše stiže iz FK Podgorica posredstvom našeg trenera Miljana Bajića. Najmlađi je debitant u istoriji Crvene zvezde i jedan od igrača koji su predstavljali budućnost srpskog fudbala.

Bio je član U-20 reprezentacije Srbije, koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine.

Pored Zvezde nastupao je za klubove u Italiji Parmu, Kataniju, Kolekio, slovenačke timove Triglav, Domžale, Iliriju i Radomlje, a obreo se i u Španiji igrajući za Ekstremaduru i B tim Kordobe - navedeno je na sajtu Laktaša.

A navijači Zvezde ga sigurno pamte. Najavljivan je kao veliki talenat, ali tokom karijere nije ispunio ni minimum očekivanja. Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u avgustu 2011. godine za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana protiv Venstpilsa iz Letonije, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Krivo mi je što sam prerano otišao iz Zvezde. Stvorila se pogrešna slika o meni, ali opet, igrao sam u Italiji, zemlji o kojoj sam uvek maštao - rekao je svojevremeno Janković koji je za crveno-bele upisao tri nastupa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike