Holender „sleteo“ u Humsku: Partizan pojačao napad, čekaju se još dva igrača

02.10.2020

11:43 >> 13:00

0

Mađarski reprezentativac došao u redove crno-belih na jednogodišnju pozajmicu iz švajcarskog Lugana

Holender „sleteo“ u Humsku: Partizan pojačao napad, čekaju se još dva igrača
Copyright FK Partizan

Nakon Makija Banjaka i Aleksandra Miljkovića, Partizan je doveo još jedno pravo pojačanje – Filipa Holendera. Igrač rođen 1994. godine, omladinski staž odradio je u rodnom Kragujevcu kao član Radničkog, a afirmisao se igrajući osam godina u Honvedu i poslednje sezone u švajcarskom Luganu.

Iako je prošao mlađe reprezentativne kategorije Srbije, poziv je u seniorskom uzrastu došao od Mađarske, prvo od selektora mlade reprezentacije. Sada već ima status standardnog člana A selekcije i prikupljenih osam nastupa za naše severne susede.  U Humsku dolazi na jednogodišnju pozajmicu, koja će koštati Partizan 50.000 evra, a sledećeg leta crno-beli će imati pravo otkupa za 450.000 evra.

Holender je ofanzivni igrač, koji može pokriti obe krilne pozicije, kao i mesta napadača i polušpica. U prošlom šampionatu u Švajcarskoj igrao je 27 utakmica za Lugano i postigao pet golova.

Do kraja prelaznog roka, u Humskoj se nadaju dolasku iskusnog Ivana Obradovića, koji trenira sa Teleoptikom i razmatra ponude iz Belgije, i Svetozara Markovića iz Olimpijakosa. Razlog što mladi štoper nije već u redovima crno-belih su problemi između uprave kluba iz Pireja i navijača, koji ne dozvoljavaju da Olimpijakos pojačava najvećeg rivala Crvene zvezde.

Ukoliko u naredna tri dana iz Partizana ode i Umar Sadik, uprava će morati brzo da reaguje. Nezvanično se može čuti da sportski direktor Ivica Iliev ima na vezi dvojicu interesantnih igrača, ali treba sačekati rasplet prelaznog roka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike