Višegodišnja robija za "Roleks bandu": Želeli da pljačkaju Tadića, prebili ćerku najveće holandske legende

02.10.2020

14:43 >> 14:46

0

Tužilac zatražio kazne od po sedam godina zatvora za sve članove kriminalne grupe iz Amsterdama

Višegodišnja robija za "Roleks bandu": Želeli da pljačkaju Tadića, prebili ćerku najveće holandske legende
Copyright Printscreen/Beeld ANP

Članovi kriminalne grupe, poznata u Holandiji pod imenom “Roleks banda” i planu da opljačka Dušana Tadića i još dvojicu igrača Ajaksa, dobiće kazne višegodišnje robije. Javni tužilac zatražio je u petak pred sudom u Amesterdamu po sedam godina zatvora za svakog od četvorice kriminalaca. Oni će svoju presudu saslušati početkom sledećeg meseca zato što još podležu krivičnom zakoniku za mlađe prestupnike.

“Roleks banda” počela je da operiše 2018. godine. Tada su, prema dosadašnjim rezultatim istrage, danima kružili gradskim ulicama tražeći žrtve sa satovima ove poznate marke. U tom periodu opljačkan je izvestan broj ljudi, dok su Tadić, Sim De Jong i Stiven Bergvajn bili označeni kao njihove mete.

Jedan od oštećenih Rene van Dam, otac poznate voditeljke Nikolete van Dam, napadnut je u februaru prošle godine i tom prilikom je opljačkan i teško povređen od prebijanja. Njemu je polomljena čeona kost, nos, jagodična kost i povređeno je oko tako da se do danas još nije oporavio. Među napadnutima je bila i ćerka Johana Krojfa Estela, koju su takođe išutirali na ulici pre nego što su joj uzeli dragocenosti.

Osumnječeni su između 17 i 29 godina starosti priznali su nedela, jedino su se ogradili od pripisanog naziva “Roleks banda”, tvrdeći da im nije bilo bitno da su žrtve vlasnici skupocenih satova.

-Mi smo tražili keš. Nekoliko hiljada evra!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike