Piksi okupio reprezentativce! Orlovi se spremaju na dalek put! (FOTO/VIDEO)

20.01.2023

17:18

0

Autor: D. N.

Naš nacionalni tim ide na turneju u znatno izmenjenom sastavu

Piksi okupio reprezentativce! Orlovi se spremaju na dalek put! (FOTO/VIDEO)
Okupljanje fudbalera u Staroj Pazovi - Copyright MN Press

Okupili su se i reprezentativci Srbije na koje selektor Dragan Stojković Piksi računa za prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Tačnije, u Staru Pazovu su stigli svi igrači iz naše Superlige, dok će se trio iz MLS-a priključiti na licu mesta.

Podsetimo, reč je o golmanu Nju Ingland Revolušna Đorđu Petroviću, centralnom beku Vankuver Vajtkepsa Ranku Veselinoviću i napadaču Los Anđeles Galaksija Dejanu Joveljiću.

Posle tri treninga u Srbiji, reprezentacija u nedelju u jutarnjim satima leti za Sjedinjene Američke Države.

Utakmica protiv selekcije koja trenutno zauzima 13. mesto na FIFA rang listi, igra se 26. januara od 4 sata po srednjeevropskom vremenu (25.1. od 19 sati po lokalnom).

Ovo je inače prvo reprezentativno okupljanje posle Mundijala u Kataru, ali treba naglasiti da na Stojkovićevom spisku nisu standardni A reprezentativci, već su to momci uglavnom iz srpskog šampionata.

Golmani su Đorđe Petrović i Dragan Rosić, a defanzivci Ranko Veselinović, Nemanja Stojić, Nemanja Petrović, Filip Damjanović i Marko Mijailović.

Vezni red čine Mirko Topić, Miloš Pantović, Vladimir Lučić, Luka Ilić, Luka Bjelović, Marko Ivezić, Veljko Simić i Nikola Petković, a napadači Dejan Joveljić i Nikola Štulić.

Pogledajte i intervju sa Markom Ivezićem i Veljkom Simićem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike