Mitrov saigrač i svetski šampion sa Nemačkom penzionisao se u 29. godini i izabrao neverovatan sport (FOTO)

20.01.2023

12:37

0

Autor: D. P.

Šurle nije želeo da uživa u fotelji ili da putuje po mondeskim mestima

Mitrov saigrač i svetski šampion sa Nemačkom penzionisao se u 29. godini i izabrao neverovatan sport (FOTO)
Copyright profimedia, instgram/printscreen

Bio je velika nada nemačkog fudbala. Igrao je na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, gde su "panceri" osvojili Mundijal spektakularnom eliminacijom Brazila u polufinala i trijumfom nad Argentinom u finalu.

Njegova asistencija do Marija Gecea donela je najvredniji trofej Nemcima. Onda je došla korona i on je odlučio da se sa 29 godina povuče iz fudbala i posveti drugim stvarima.

Reč je, naravno, o Andreu Šurleu, nekadašnjem napadaču Leverkuzena, Čelsija, investiciji Slaviše Jokanovića dok je vodio Fulam, saigraču iz špica našeg Aleksandra Mitrovića...

 

 

Moguće je da su neki pomislili kako će bogati Nemac u penziji lagano trošiti ogromno bogatstvo posećujući mondenska mesta po celom svetu, ali Šurle se opredelio za neobičan hobi. Ovaj 32-godišnji Nemac danas je "Ajsmen" i sledbenik metoda Vima Hofa, koja podrzumeva kombinaciju "hladnog treninga", disanja i razmišljanja u želji da se dođe do fizičke i mentalne ravnoteže. U praksi to znači sa minimalnom odećom i obućom na sebi hodanje po prirodi na najnižim temperaturama.

 

 

On je nedavno učestvovao u "Iceman Hof Experience" i svoje iskustvo podelio je sa pratiocima na Instagramu:

- Treći dan ekspedicije i na vrhu sa ovom sjajnom posadom! Ovo je najteža mentalna i fizička stvar koju sam ikada uradio! Poslednjih nekoliko minuta nisam mogao ništa da osetim i morao sam da pronađem nešto duboko u sebi da nastavim dalje. Iskustvo koje nikada neću zaboraviti! Na -19 stepeni, vetar 100 km/h u lice, jak sneg i kiša! Ono što sam naučio je da smo moje telo i ja jači nego što sam mislio. Ako su moj um i duša u pravu, mogu sve da podnesem - napisao je Šurle.

 

 

Za ovaj poduhvat dobio je i "naklon" saigrača iz Čelsija Didijea Drogbe:

- Ponosan sam na tebe! Moje telo bi odmah prestalo da funkcioniše.

Šurle je jedno vreme bio vlasnik najskupljeg transfera u istoriji Borusije Dortmund 2016. godine kada je za 30 miliona došao iz Volfsburga. Pre toga, imao je već dve, manje uspešne, godine u Čelsiju u kojima je postigao jedanaest golova. Vrhunac njegove karijere, međutim, bilo je igranje u finalu Svetskog prvenstva 2014. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike