Zdjelarove muke u Moskvi: Izašao sam na ulicu i počeo da pitam prolaznike "šta da radim, šta da radim"

19.01.2023

09:15

0

Autor: D. P.

Bivši kapiten Partizana i vezni igrač moskovskog CSKA opisao situaciju u kojoj je koliko mu je potrebno poznavanje ruskog jezika

Zdjelarove muke u Moskvi: Izašao sam na ulicu i počeo da pitam prolaznike "šta da radim, šta da radim"
zdjelar - Copyright Profimedia

Bivši kapiten Partizana Saša Zdjelar objasnio je ruskom "Matč TV" na kakve probleme nailazi u Moskvi otkako je potpisao za CSKA.

Srpski fudbaler priznaje da još nije dovoljno dobro savladao ruski jezik, a poznavanje engleskog i španskog nekada mu ništa ne znači kada se nađe na ulici:

- U Moskvi nema mnogo ljudi koji govore engleski, pa moram da učim ruski, redovno ga vežbam u prodavnicama i na ulici. Da, kada sam sam sa Milanom Gajićem, pričamo srpski, ali često oko nas ima momaka iz ekipe i u takvim slučajevima prelazimo na engleski, španski ili ruski - priča Zdjelar i dodaje:

Profimedia
 

- Iako se ruska i srpska kultura malo razlikuju, bilo je stvari koje nisam razumeo. Na primer, parking, samo problemi. Jednom smo moja devojka i ja otišli ​​u restoran, a ja nisam razumeo kako da platim parkiranje. U Srbiji se obično sve dešava sasvim drugačije. Počeo sam da pitam prolaznike "šta da radim, šta da radim“, ali niko nije govorio engleski. Konačno se našao jedan par, muškarac i žena koji su me razumeli. Ali su mislili da ih ismejavam. Kažu, ja govorim engleski, ali sa ruskim akcentom. Onda su mi objasnili i sve je došlo na svoje mesto. Sada znam kako da platim parking (smeh) - rekao je Zdjelar za ruski "Matč TV".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike