Penal rulet stao na belo! Real ide po trofej Superkupa Španije! (VIDEO)

11.01.2023

22:42

0

Autor: 24sedam

Madriđani eliminisali Valensiju

Penal rulet stao na belo! Real ide po trofej Superkupa Španije! (VIDEO)
Tibo Kurtoa, Marko Asensio i Karim Benzema - Copyright Profimedia

Real Madrid će 15. januara u Rijadu braniti trofej Superkupa Španije, ali je do finala stigao tek posle izvođenja jedanaesteraca protiv Valensije 1:1 (1:1, 1:0) - 4:3 penalima.

Mučili su se Madriđani protiv žilave i hrabre Valensije, nisu uspevali u 120 minuta da uhvate "slepe miševe" (1:1), ali jesu na penal ruletu. Penal serija je ovako izgledala: Kavani 0:1, Benzema 1:1, Čemert 1:1 - preko gola, Modrić 2:1, Moriba 2:2, Kros 3:2, Goljamon 3:3, Asensio 4:3, Gaja 4:3 - brani Kurtoa. U finalu će igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg duela Betis - Barselona (20.00, TV Arena Premium 2).

Real je od starta meča, posebno u uvodnih 15 minuta, diktirao ritam igre i imao je nekoliko poluprilika koje nisu realizovali Rodirgo, Benzema i Valverde. Valensija se nije branila, pokušavala je preko Kavanija da ugrozi Kurtou, ali udarci nisu bili dovoljno precizni.

Aktuelni vladar Evrope ipak je do kraja poluvremena došao do prednosti. U 38. minutu Benzema je pobegao Eraju Čemaru, bio je oboren s leđa i dileme sa sudiju nije bilo - pokazao je na belu tačku. Francuz je uspešno realizovao jedanesterac za zasluženo vođstvo Madriđana.

Koliko je Valensija opasna pokazala je na startu drugog dela kada je ekspresno izjendačila i to posle 23 sekunde! Lukas Vaskez nije ispratio Lina koji je iz drugog plana stigao na dobar centaršut Lata i savaladao Kurtou.

Imao je peh Real da se povrede Lukas Vaskez i Militao, pa je Karlo Anćeloti morao prinudno da izvrši dve izmene i nekim igračima rotira pozicije. Valensija se povukla u dupli blok, Madriđani su bezuspešno kružili oko čvrste zone bez prave ideje kako da ugroze golmana Mamardašvilija. Imao je Karim Benzema priliku u 87. minutu, međutim, Karvahalov centaršut poslao je glavom preko prečke, da bi se Vinisijus Žunior obrukao u četvrtom minutu nadoknade kada je ostao sam na 10 metara alio pogodio golmana Valensije.

Posle sedam minuta nadoknade i velikog pritiska Reala ostalo je 1:1, pa su se igrali produžeci. Blistao je golman Valensije Mamardašvili, zaustavio je "bombe" Vinisjusa i Krosa, održavao je ekipu u meču. Napadali su i "slepi miševi" kad god su mogli, Fran Perez se nije najbolje snašao kada je bio nadomak Kurtoe, da bi u 111. minutu sa šest metara šutirao, ali je golman Reala fenomenalno odbranio. Na kraju je ostalo posle 120 minuta 1:1, pobednika su odlučivali penali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike