Ćurković za 24sedam: Čini mi se da je povratak bivših igrača u Partizan usiljen potez

04.10.2020

10:08 >> 16:15

0

Autor: Milan Nastić

Bivši predsednik crno-belih smatra da oni dolaze ovde, jer nemaju drugu opciju

Ćurković za 24sedam: Čini mi se da je povratak bivših igrača u Partizan usiljen potez
Copyright MN Press

Definitivno sezona u Partizanu nije krenula kako se očekivalo. Loši rezultati u prvenstvu Srbije, pa eliminacija iz kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, doveli su do toga, da čelnci crno-belih dovedu fudbaleru koji su nekada igrali za Partizan.

Za sada su vratili Miloša Jojića i Ivana Obradovića, a blizu je i povratak Svetozara Markovića. Tim povodom smo razgovarali sa Ivanom Ćurkovićem bivšim predsednikom kluba, koji ističe da mu se to čini kao usiljen potez.

– Moramo da budemo svesni da zbog teške finansijske situacije, klubovi su primorani da prodaju talentovane igrače kako bi se obezbedio novac. Na žalost od toga se živi. Oni odu mladi, teško se adaptiraju na novu sredinu, još teže se snalaze, jer to nije lako, počinju da menjaju ekipe, i onda posle nekoliko godina lutanja, vraćaju se u svoje matične klubove. Većina njih se vraća nazad, ne zato što vole, nego zato što ne mogu da pronađu angažman i ovde vide priliku da igraju, pa onda opet da se prodaju. Sve mi se čini kao da je to usiljen potez, ali videćemo – kazao je za 24sedam Ivan Ćurković.

Ivan Ćurković nije želeo da priča o kvalitetima Jojića i Obradovića, jer kako sam kaže nikad se nije mešao u posao trenera.

– Nikad se nisam bavio igračima. U moje vreme za njih su bili zaduženi Tumbaković i Bjeković, i mi smo imali puno poverenje u njih. Oni rade svoj posao, mi svoj, i nikad se nismo mešali jedni drugima u ono što radimo.

Bivši prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije smatra da naš ligu drže stranci, kojima je upitan kvalitet.

– Stranci su u našim klubovima postali glavni fudbaleri,a oni spadaju po kvalitetu u trećerazredne igrače. Dođu ovde afirmišu se, i prodaju se za tri ili četiri puta više novca. Odigraju neku sezonu u Srbiji i jedve čekaju da ode. Sa druge strane imate i previše mladih igrača, i pitanje je da li oni mogu da izdrže pritisak koji se od njih očekuje. Nama u ekipama nedostaju kvalitetni igrači, sa iskustvom koji mogu da izdrže pritisak koji se očekuje od njih.

Miloš Jojić je ponovo igrač Partizana

Bivši predsednik Partizana nije zadovoljan kako su crno-beli počeli sezonu, ali je dao podršku novom treneru Aleksandru Stanojeviću.

– Na terenu to izgleda mučenje. Nije dobro, ali uvek treba dati podršku onome ko je došao. Stanojević je iskusan stručnjak, ima podršku od mene i verujem da će klub krenuti da igra dobro. Kad igrate u Partizanu mora da postoji pritisak, zašto je Savo otišao, zato što više nije mogao sve ovo da izdrži. Videćemo kako će to izgledati u budućnosti. U našoj ligi ima 20 klubova, mislim da je previše, i nisam siguran da tu može da se napravi kvalitet – zaključio je Ćurković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike