Marokanci su slavili, Vaha je ogorčen! Oduzeli su mi ponos, neću im zaboraviti!

25.12.2022

05:54

0

Autor: 24sedam

Severnoafrička selekcija je bila četvrta na Mundijalu

Marokanci su slavili, Vaha je ogorčen! Oduzeli su mi ponos, neću im zaboraviti!
Vahid Halilhodžić - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Maroka bila je najveće iznenađenje na Mundijalu u Kataru. Malo ko je verovao da "Lavovi sa Atlasa" mogu da stignu do četiri najbolja tima na planeti. Na kraju su bili četvrti pošto ih je u meču za treće mesto pobedila Hrvatska.

Na klupi je bio Valid Regragi, mada mu je "sve pripremio" Vahid Halilhodžić. Iskusni trener iz Bosne i Hercegovine je posao izgubio pre Mundijala zbog sukoba sa zvezdama tima Hakimom Ziješom i Nusairom Mazrauijem. Popularni Vaha je zbog nediscipline i nezalaganja odlučio da ih izbaci iz tima.

Usledila je reakcija čelnika saveza, koji su zahtevali da ih vrati. Kada je on to odbio, usledio je otkaz.

To se nije dopalo čelnicima saveza, ali i ljudima iz državnog vrha koji su od selektora zahtevali da ih vrati u ekipu. Halilhodžić je to odbio i ubrzo mu je uručen otkaz.

- Znate da nisam uopšte komentarisao ništa u vezi sa Marokom. Zovu me novinari iz Maroka, iz regiona… Ali teško mi je bilo šta da kažem. A ove reči ne mogu da mi isperu gorčinu, i ne mogu da mi nadoknade ono što sam ovim turnirom propustio.

Oduzeli su mi ponos, ne mogu da im zaboravim ni da oprostim. To je trebalo da bude moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu da kažem na tu temu - rekao je ogorčeni Halilhodžić.

Na klupi Maroka je bio od avgusta 2019. godine, a radio je i kao selektor Obale Slonovače i Japana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike