Kakav šok: Rusi definitivno napuštaju UEFA!

24.12.2022

12:00

0

Predsednik Fudbalskog saveza ove zemlje Aleksandar Djukov ističe da svoju budućnost vide u azijskom fudbalu

Kakav šok: Rusi definitivno napuštaju UEFA!
Ruski navijači - Copyright Profimedia

Poslednjih dana uveliko se spekuliše da Fudbalski savez Rusije istupa iz UEFA, a to je sada  potvrdio i njihov predsednik Aleksandar Djukov.

Prema njegovim rečima definitivnu odluku donose u utorak, ali isto tako su svesni da u narednim godinama Evropska kuća fudbala ne računa na Ruse.

 

 

- Ova odluka sigurno će uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih deset godina. Blizu smo odluke da se okrenemo azijskom fudbalu, ali prvo ćemo razmotriti sve pozitivne, ali i negativne posledice takve odluke.  Ipak, dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama - izjavio je Djukov

 

 

Rusi mediji ipak smatraju da UEFA ne želi da izgbi jednu od bitnih članica, koja je ne tako davno organizovala i završnicu Mundijala.

- UEFA, uprkos trenutnoj situaciji, ne želi da izgubi članstvo Rusije u svojoj organizaciji. Zalaže se za varijantu u kojoj će se nakon smirivanja geopolitičke situacije ruski fudbal reintegrisati u evropski. Za UEFA će gubitak takve države biti veliki udarac imidžu, čak i u sadašnjoj situaciji - objavio je ruski portal Čempionat. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike