Kamerunci u neverici – Onana se u 26. godini oprostio od reprezentacije!

23.12.2022

17:28

0

Autor: A. Š.

Golman Intera ne želi da igra za nacionalni tim

Kamerunci u neverici – Onana se u 26. godini oprostio od reprezentacije!
Andre Onana - Copyright Profimedia/Fabio Ferrari/LaPresse

Veliki šok doživeli su Kamerunci u petak poslepodne. Jedan od najboljih svetskih golmana Andre Onana objavio je da se povlači iz nacionalne selekcije, iako mu je tek 26 godina!

Podsetimo, problemi Interovog golmana počeli su pred meč drugog kola Mundijala sa Srbijom. Na treningu pred utakmicu, selektor Kamerunaca Rigober Song odlučio je da skloni sa gola Onanu, koji se ubrzo posle toga vratio kući. Ispostavilo se na kraju da je duel na otvaranju nedavno završenog prvenstva sveta sa Švajcarskom bio poslednji koji je sjajni čuvar mreže odigrao u dresu Kameruna.

- Sve je počelo u malom selu Ngol Nkok, gde mi je od najranijih dana porodica prenela vrednosti koje identifikuju kamerunski narod. Razumeo sam da je ljubav prema ovoj zemlji večna i da se o tome ne može pregovarati – napisao je Onana u objavi na „Tviter“ profilu, pa nastavio:

- Samo Kamerunci mogu da shvate šta nam znači kada vidimo kako igraju „neukrotivi lavovi“. Tada sam počeo da sanjam da jednog dana obučem dres reprezentacije. I sada, posle beskrajnih sati treninga, beskrajnih putovanja i mnogo istrajnosti, mogu sa ponosom da kažem da sam ispunio svoj veliki san.

Potom je golman Intera objavio kraj reprezentativne karijere.

- Svaka priča, koliko god bila lepa, ima svoj kraj. I mojoj priči sa reprezentacijom Kameruna je došao kraj. Igrači dolaze i odlaze, imena su prolazna, ali Kamerun je ispred bilo koje osobe ili igrača. Kamerun ostaje večan, kao i moja ljubav prema reprezentaciji i našim ljudima koji su nas uvek podržavali bez obzira koliko težak trenutak bio.

Istakao je Onana da se njegova osećanja nikada neće promeniti.

- Moje kamerunsko srce će nastaviti da kuca i gde god da odem uvek ću se boriti da podignem zastavu Kameruna što je više moguće. Nastaviću da navijam, baš kao što to čini 27 miliona Kamerunaca na svakom meču. Mogu samo da se zahvalim svima koji su mi ukazali poverenje i verovali da mogu da doprinesem ovom timu – objavio je Onana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike