Svetski šampion, fudbaler koji je osvojio sve objavio da prekida karijeru: Ostvario sam sve snove

23.12.2022

16:36

0

"Fudbal mi je mnogo dao, ali vreme je da kažem da je kraj"

Svetski šampion, fudbaler koji je osvojio sve objavio da prekida karijeru: Ostvario sam sve snove
Blez Matuidi 2018. u Moskvi - Copyright Profimedia

Svetski šampion i legenda francuskog fudbala Blez Matuidi objavio je danas da završava igračku karijeru, pošto je tokom većeg dela ove godine bio bez kluba.

On je svoju odluku objavio na društvenim mrežama emotivnom porukom:

- Fudbale, voleo sam te mnogo. Fudbale, dao si mi toliko toga, ali vreme je da kažem stop. Ostvario sam snove koje sam sanjao kao dete i s koje sam sanjao kao čovek. Stisnuta grla, ali sa ponosom moram da zatvorim tu stranu danas. HVALA VAM!

Mautidi se u poslednje vreme koncentrisao na aktivnosti van terena, najviše na investicioni fond "Origins", koji podržava tehnološke startape, a u koji ulaže više od 50 evropskih sportista, uključujući i Matudijeve nekadašnje drugare iz reprezentacije Olivijea Žirua i N'Golo Kantea.

Borbeni zadnji vezni igrač ima 35 godina. Stekao je ime u Francuskoj, igrajući za Troa i Sent Etjen, a najuspešniji je bio u Pari Sen Žermenu, gde je proveo šest godina i osvojio četiri titule. Posle toga je za tri sezone u Juventusu osvojio tri Serije A i jedan kup Italije.

Nakon toga je igrao za Inter Majami. U reprezentaciji je odigrao 84 meča i dao devet golova. Sa Francuskom je 2018. osvojio Svetsko prvenstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike