Ispovest mladića koji se lečio sa Mihom: Govorio je bez filtera, dao mi je snage, ali nisam ni sanjao da ću nositi dres na njegovoj sahrani!

23.12.2022

09:46

0

Tuga za preranim odlaskom i dalje ne prolazi

Ispovest mladića koji se lečio sa Mihom: Govorio je bez filtera, dao mi je snage, ali nisam ni sanjao da ću nositi dres na njegovoj sahrani!
Siniša Mihajlović - Copyright Profimedia

Prošlo je nedelju dana od tragične smrti Siniše Mihajlovića. Tužne vesti stigle su prošlog petka iz Rima, pa se emocije još uvek nisu slegle. Svakodnevno iz Italije stižu nove informacije i detalji o poslednjim danima velikog šampiona, a upravo takva danas dolazi pravo iz bolnice.

Legendarni fudbaler i trener lečio se od leukemije od 2019. godine, jednom je uspeo da pobedi, ali se uporna bolest vratila. Na kraju, borbu je izgubio u 54. godini života.

Mihajlović se lečio u Italiji, gde je, tokom boravka u bolnici upoznao dosta novih ljudi i stekao prijatelje. Jedan od njih bio je 22-godišnji Mateo Elmi.

Mladi Italijan se borio sa limfomom, a tokom svoje bitke, u bolnici je upoznao Mihu.

- Morao sam da budem tamo. Mihajlovića sam upoznao u septembru 2019. On je bio suočen s prvim delom svoje bitke, a ja sam se već borio. Tad sam bio u bolnici na pregledima, a dr Kazadei, znajući da sam navijač Bolonje, odlučio je da me oraspoloži. Odveo me je na sprat gde je bio Siniša i upoznao s njim. Bio je to divan susret, malo smo ćaskali, a onda me je potapšao po ramenu. Taj trenutak mi je dao veliku snagu. Onda je Siniša izvadio Bolonjin dres potpisan od njega i celog tima i poklonio mi je - ispričao je Elmi za „Resto del Karlino“, pa dodao da se od dresa nije odvajao:

- Ali, nisam ni sanjao, da ću ga nositi na Sinišinoj sahrani. Kada sam u petak čuo za njegovu smrt, nisam verovao. Rekao sam sebi: Ali kako se to dogodilo tako jakoj osobi? Za mene je to bilo nemoguće. Osećao sam strašan strah i nepravdu.

Italijan je istakao da je Siniša i u teškim trenucima velike borbe imao snage i za sebe, ali i za druge.

- Govorio je o bolesti bez filtera, što nije lako. Siguran sam da je tako svima dao snagu i jasno stavio do znanja šta je zaista važno. Ovo govorim zato što se Siniša često vraćao u bolnicu. Svi su bili zabrinuti za njega jer su ga u Bolonji svi voleli.

Poslednji put, njih dvojica videli su se pre nekoliko meseci.

- Bio je to kratak susret, dva minuta, ali sam i to cenio. Bio mi je na raspolaganju iako mu nije bilo dobro. Dao mi je više snage u tih nekoliko malih trenutaka nego što sam dobio u hiljadu drugih dana. Srećan sam što sam ga poznavao - istakao je Elmi i naveo da je on uspeo da pobedi limfom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike