Zvezda se oprostila od Mihajlovića: Veseli dečače, čoveče najvećeg srca, hvala ti na svemu! (FOTO, VIDEO)

18.12.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Komemorativni skup u čast Siniše Mihajlovića otvorio je potresnim govorom Zvezdan Terzić

Zvezda se oprostila od Mihajlovića: Veseli dečače, čoveče najvećeg srca, hvala ti na svemu! (FOTO, VIDEO)
Komemoracija Siniši Mihajloviću - Copyright MN Press

Srbija je u suzama, Italija je u suzama... Bliži se trenutak poslednjeg pozdrava sa Sinišom Mihajlovićem.

Kovčeg sa telom legende srpskog i svetskog fudbala danas je izložen u rimskom Kapitolu od 10 do 18 sati, što je u Italiji običaj u slučaju smtri priznatih građana.

A na stadionu "Rajko Mitić" održan je tužan skup. Komemoracija u čast legendarnog Siniše Mihajlovića.

Mnogo je ljudi iz sveta sporta, fudbala, politike... Iz svih sfera života.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potresnim govorom oprostio se od legendarnog Mihe.

- Ovo je težak dan, jedan od najtežih. Današnjom komemoracijom opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata Siniše Mihajlovića. Jedne od najvećih ličnosti koje je Crvena zvezda imala u svojoj istoriji - počeo je Terzić, pa nastavio:

- Dragi Siniša još na početku svoje karijere učinio si svoju Zvezdu najvećom u Evropi i na svetu, a sebe upisao u bemsrtnu listu legendi voljenog kluba. Pamtićemo te kao veselog dečaka koji je izrastao u dobrog čoveka velikog srca. Sto puta smo se uverili najvećeg srca.

- Otišao si prerano, ali si toliko učino za svog života da će generacije tvojih potomaka biti ponosni što us tvoji. I mi smo ponosni, beskrajno ponosni. Ponosni smo što smo te imali za prijatelja, ponosni smo što si bio deo Crvene zvezde. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem jedno veliko hvala na svemu.

Od Mihajlovića se jedva suzdržavajući suze oprostio i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

- Teško se nalaze reči da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek. Čovek koji je voleo, čovek koga su voleli.

Izgubili smo velikog sportistu, velikog čoveka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas - rekao je Mijailović.

Preplavljen emocijama bio je i Dragan Džajić.

- Kada sam pre tri godine pročitao da je Siniša teško bolestan pomislio sam da to možda nije najtačnije, da sačekamo malo. Međutim kako je vreme odmicalo video sam da se radi o teškoj bolesti. Ohrabrila me je njegova izjava "ova bolest ne zna s kim je ušla u koštac" - kroz suze je rekao Džajić, pa nastavio:

- On je takav bio, duboko je verovao da će ovu bolest savladati. Mđeutim, vreme je pokazalo da nije moga da se izbori. Kada smo razmišljali da ga angažujemo gledali smo utakmicu Vojvodine. Bio je slobodan udarac sa 40 metara i vidim da mladić zauzima položaj kao da će da šutira u gol. Okrenuo sam se Ljupku i rekao "neće valjda ovaj da šutira". Kaže mi "sad ćeš ti da vidiš".

Šutnuo je tako da je imala neverovatan efe i naš golman je jedva to odbranio. Razgovarao sam sa ljudim iz Zvezde i dogovorio sam se sa Ljupkom da Siniša dođe do nas u kancelariju da malo porzagovaramo. Nije mogao da igra jer je imao žute kartone na utakmici sa Zvezdom. Pitao sam ga da li bi voleo da igra u Zvezdi, kao iz topa je odgovorio "da". Tako je bilo. Siniša Mihajlović je za kratko vreme koje je proveo u Crvenoj zvezdi bio na takvoj poziciji da je njegov doprinos najvećim uspesima bio ogorman.

Bio je prznica sa velikim srcem. Bio je borac, nije voleo da gubi ni na treningu. Često sam govorio trenerima da paze da ne uđe u sukob sa nekim, udariće nekog... Vidim da jednostavno ne voli da gubi ni na treningu. Mnogo mi je žao što mu se ovo desilo sa 53 godine. Ostavio je porodicu, ostavio je prijatelje. Napravio je veliko ime u Italiji, a za nas, za naš klub ostaće večno zapamćen.

Kada je Zvezda postala prvak Evrope na klupi je sedeo Ljupko Petrović.

- A, šta da kažem. Bio je hrabar, uvažen i uvek je želeo da pobedi. Imao sam zadovoljstvo da ga treniram na njegovim počecima. Znao sam ga od Osijeka i znao sam ga kao talentovanog mladog igrača. On je iste godine doprineo da Vojvodina bude šampion i nas dvojicu vežu nekako samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu je postao svetski šampion. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvek živ. Hvala ti i slava ti - rekao je legendarni trener crveno-belih.

Mnogo tuge izbijalo je i iz reči Dragiše Binića.

- Dragi prijatelji, izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama. On je to pokazao kroz karijeru. Izgubili smo druga, brata i prijatelja, ja i više, svog cimera i čoveka koji nije znao za poraz. Čoveka koji je uvek voleo da pobedi, Zvezda je dobila čoveka koji je činio sve da dođe do vrha. Dečak koji je dolazi iz malog grada dolazi u Vojvodinu i Zvezdu i nastavlja karijeru u kojoj je sve napravio što može da napravi.

Znao je da poštuje starije, ali je držao do sebe. U neverici sam da smo izgubili jednog takvog čoveka. Za junakom se ne plače, neka mu je večna slava i hvala - poručio je popularni Bina, veliki prijatelj Siniše Mihajlovića.

Okupljeni su dugim i gromoglasnim aplauzom poslednji put pozdravili velikog Sinišu Mihajlovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike