Mihajlović o debiju za Zvezdu: "Znaš, kad izađeš na teren ispod severa, pa kad onako hukne - Da mi je neko rekao vrati se nazad..." (VIDEO)

16.12.2022

14:51

0

Autor: I. P.

Kako je Siniša govorio o svom evropskom debiju

Mihajlović o debiju za Zvezdu: "Znaš, kad izađeš na teren ispod severa, pa kad onako hukne - Da mi je neko rekao vrati se nazad..." (VIDEO)
Copyright MN Press

Legendarni trofejni stručnjak Siniša Mihajlović je preminuo je nakon trogodišnje borbe sa leukemijom. 

Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, a tragične vesti stigle su iz Italije. 

Celokupna sportska javnost žali čuvernog Mihu, a putem socijalnih mreža od njega se opraštaju navijači širom planete.

Tužna vest posebno je pogodila navijače Crvene zvezde sa kojom je Mihajlović postao evropski i svetski prvak. 

Mihajlović je o svom debiju u crveno belom dresu beogradskog kluba pričao u jednom dokumentarcu koji se bavi stvaranjem čuvenog tima iz 1991. godine.

Podsetimo, on je nakon dve i po sezone provedene u Vojvodini, 10. decembra 1990. potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. 

 

Veoma brzo uklopio u novom timu koji je bio pun vrhunskih fudbalera kao što su Dejan Savićević, Robert Prosinečki, Vladimir Jugović itd., a koji je vodio njegov stari trener iz Vojvodine, Ljupko Petrović.

O svom evropskom debiju protiv Dinama iz Drezdena Mihajlović je rekao sledeće: 

- Pre izlaska na teren u onom tunelu ispod severa, stavim ruku na zid da se oduprem da istegnem nogu i osetim kako zid treperi i ne čuje se ništa. Robi je bio pet metara od mene, ja mu nešto govorim, a mi se ne čujemo - samo otvaramo usta. To je bila buka, atmosfera...Znaš, kad izađeš na teren ispod severa, pa kad onako hukne. I kako smo izašli i čujem onom 'uuuuaa' i ja trčim, gledam ispod oka, sve puno, i mislim se... 'Miha, koji ti je ku*ac trebalo da dođeš ovde da igraš'. Da mi je neko rekao vrati se nazad, vratio bih se nazad, ali niko ništa ne govori i morao sam da igram. Gledam, mislim se... Imao sam pet minuta tremu i posle me pustilo. Stvarno taj oseća na Marakani, to je bila životna želja za mene, ali nisam se nadao da će biti toliko ljudi i da je takav pritisak. Nisam se uplašio, ali da mi je rekao izađi i nemoj da igraš - ja bih mu se zahvalio", sasvim ozbiljno je ispričao Siniša Mihajlović koji nije ni slutio da će za nepuna dva meseca od tada od tada stadion "eksplodirati" zbog njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike