Svi se upisuju u knjigu žalosti: Tuga i neverica u muzeju Crvene zvezde zbog Mihe! (FOTO GALERIJA)

17.12.2022

12:22

0

Mnogo ljudi je došlo da oda poslednju počast legendarnom fudbaleru

Svi se upisuju u knjigu žalosti: Tuga i neverica u muzeju Crvene zvezde zbog Mihe! (FOTO GALERIJA)
Svetozar Mijailović - Copyright FK Crvena zvezda

Sportski radnici redom se upisuju u knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića u prostorijama Crvene zvezde poput Svetozara Mijailovića, Ratomira Dujkovića, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Nenad Peruničića, kao i ministar za sport i omladinu Zoran Gajić.

Ono što povezuje Ratomira Dujkovića i Sinišu Mihajlovića je da su obojica rođeni u istom mestu. 

- Velika žal zbog svega što se desilo. Obojica smo rođeni u Borovu, jedno vreme karijere smo proveli zajedno, iako sam ja ranije otišao u Crvenu zvezdu. Međutim, družili smo se, viđali i mnogo me boli sve ovo, znajući i Sinišinu celu porodicu. Zvezda bi trebala da počne da razmišlja kako da obeleži Sinišu za sva vremena, jer je pomogao da se napravi najveći rezultat u istoriji kluba - rekao je Dujković.

Prijateljstvo između Karasija i Mihe je dobro poznato, jer je on Sinišu doveo u Zvezdu. 

 - "Krivac" sam što je Miha došao u Zvezdu. Još dok sam bio u Borovu, preporučio sam ga da dođe u Zvezdu, ali prvi put nije uspelo. Posle nekoliko dana sam se čuo sa Kosanovićem koji je bio trener Vojvodine i reako mu da ode do Borova, jer tamo stasava vrhnuski fudbaler. On je otišao tamo i doveo ga u Vojvodinu. Par dana kasnije me je zvao i rekao da je Miha pravi "bombarder". Sve to sam dobro znao, jer sam ga svaki dan gledao kako se razvija. Drugi put smo uspeli da dovedemo Mihu u Zvezdu. Kule i ja smo, nakon što nam je Džaja dao zeleno svetlo, krenuli na jednu utakmicu da ga gledamo. Kule je bio oduševljen. U povratku nam se desio peh, pukla nam je "šoferka", ali smo doneli Džaji dobre vesti, a on ga je kasnije otkupio. Meni je drago što je Miha došao tamo gde sam uvek mislio da može da igra. I ne da je igrao, nego je napravio neverovatnu karijeru. Sve što je uradio u Zvezdi je bilo fantastično. On je sinonim za trofeje, bio je prvak u Vojvodini, a potom u Zvezdi. Narod ga je voleo, a to je u fudbalu najvažnije. Poznavao sam mu dobro i oca, družili smo se u Borovu... Kada je fudbal u pitanju, mislim da sam nezgodan tip i drugačije gledam na neke stvari od većine mojih drugara, ali Mihi sam se uvek divio i zaista je pravdao moje poverenje. Čak i kada je igrao slabije, govorio sam mu da se to dešavalo i Peleu i Maradoni. Naježio sam se dok pričam o ovome, ne mogu da verujem da se ovo desilo. Neka mu je večna slava - emotivno će Karasi. 

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić nije krio tugu zbog smrti Siniše Mihajlovića.

- Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovek doživeo. Fudbal je primarni sport na svetu, a doživeti vrhunac u njemu je zaista nešto vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti, o kojoj govorim. On nije dozvolio da se promeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživeo sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do poslednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini - podvukao je Gajić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike