Šimunić: Italijan sudio u korist Argentine! Hrvatski sudija Beusan: Penal ko kuća!

14.12.2022

12:24

0

Autor: 24sedam

Bivši hrvatski fudbaler smatra da je Orsato oštetio Hrvatsku i da je sudio u korist Argentine, dok Mateo Beusan tvrdi da je" penal bio kao kuća

Šimunić: Italijan sudio u korist Argentine! Hrvatski sudija Beusan:  Penal ko kuća!
Josip Šimunić 2013. na stadionu Crvene zvezde - Copyright MN Press

Josip Šimunić, hrvatski fudbaler koji je svojevremeno morao da propusti Mundijal u Brazilu supenzije od FIFA zarađene zbog ustaških pokliča posle kvalifikacione utakmice sa Škotskom, kaže da nije mogao doći sebi od sudijske nepravde na meču protiv Argentine.

Šimunić kao i većina Hrvata smatra da nije bio penal Livakovića nad Alvarezom koji je realizovao Leo Mesi za 1:0.

- Ne mogu sebi doći kako je loše sudio. Nažalost, u korist Argentine. Sramota je da se nije tražio VAR za situaciju jedanaesterca. Da nismo primili drugi gol, možda smo se i mogli vratiti - prenosi Indeks reči Šimunića:

MN Press
 

- Mesi je čudo napravio, fudbalski je fenomen. Momci zaslužuju doček u Zagrebu. Oni su naš ponos, ponos cele Hrvatske, predstavljaju nas na najbolji način. Srećno im.

Bivši sudija Mateo Beusan nije imao dilemu oko toga da li je postojao razlog da Danijele Orsato dosudi penal za "gaučose":

- Ne znam odakle ikakve nedoumice. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi šta Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal k'o kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton - rekao je Dubrovčanin i dodao:

MN Press
 

 

- VAR je tu čak mogao pregledavati da li je reč o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startovao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopšte bitno da li biAlvarez došao do lopte ili ne. VAR sudija je bio Masimilijano Irati koji je najbolji VAR sudija sveta. Ako ovu situaciju uopšte nisu gledali, žalosno je da neko komentariše da ovo nije penal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike