Zvezdini omladinci u Evropi tek sledeće godine

07.10.2020

14:15 >> 14:56

0

Autor: M. R.

Utakmice Lige šampiona za mlade odložene za mart 2021.

Zvezdini omladinci u Evropi tek sledeće godine
Copyright MN Press

Utakmice omladinaca Crvene zvezde u Ligi šampiona će biti odložene za mart 2021. godine. UEFA je donela odluku da se pomere evropski mečevi za mlade jer je u ovom trenutku neizvodljivo da se organizuju utakmice, kao i putovanja u druge zemlje zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona.

Predstavljanje Zvezdinih rivala: Hof krenuo silovito, Slovan i Gent slabo

U skladu sa donetom odlukom, promenjen je i format takmičenja, pa više neće biti grupne faze, već će se odmah igrati jedan eliminacioni meč. Za sada je situacija takva da će timovi i dalje ostati podeljeni na – juniorske ekipe čiji seniori igraju Ligu šampiona i osvajače omladinskih liga, te da će se ukrstiti tek u šesnaestini finala.

Omladinci Crvene zvezde, rođeni 2003. godine, koji će u elitnom juniorskom takmičenju biti daleko najmlađa ekipa, do kraja polusezone nastupaće samo u Srbiji. Na klupskom sajtu se navodi da će zbog ove odluke imati više vremena da se pripreme za Evropu, kao i da se tokom zimske pauze, eventualno dodatno pojačaju, ukoliko trener Marko Neđić proceni da je to potrebno.

Crveno-beli će moći da se sastanu sa šampionima liga iz ukupno 31 države, a najzvučniji rivali su – Selta, Anžr, Genk, AZ Alkmar, Sparta Prag, Glazgov Rendžers

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike