Cicipas čeka Novaka u polufinalu Rolan Garosa

08.10.2020

16:57 >> 15:43

0

Autor: Adam Štulić

Grčki teniser ubedljiv protiv Rubljova

Cicipas čeka Novaka u polufinalu Rolan Garosa
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Tri od četiri učesnika polufinala poslednjeg grend slema sezone su poznata. Dijegu Švarcmanu i Rafaelu Nadalu, među najbolja četiri tenisera na ovogodišnjem Rolan Garosu pridružio se Grk Stefanos Cicipas, koji je bio ubedljiv protiv Rusa Andreja Rubljova 7:5, 6:2, 6:3.

Osim početnog seta, u kojem je Rubljov koliko toliko parirao, Cicipas je na prilično ubedljiv način stigao do duela u kome će, ukoliko opravda ulogu favorita protiv Pabla Karenja Buste, igrati protiv Novaka Đokovića.

Rus je prvi stigao do brejka u petom gemu, u 10. je servirao za osvajanje seta, ali je Cicipas vratio brejk uz samo jedan izgubljen poen i od tog momenta potpuno je zagospodario terenom.

Kakav meč, kakvi gladijatori: Argentinac posle pet sati igre u polufinalu

Prvi set je osvojio na servis rivala, da bi do drugog došao brejkovima u šestom i osmom gemu. Već tada je bilo izvesno da će Rubljov teško uspeti da napravi preokret, jer je grčki teniser u potpunosti kontrolisao dešavanja na pariskoj šljaci, a kada je u četvrtom gemu trećeg seta još jednom oduzeo servis rivalu otklonio je i poslednju sumnju u konačni epilog meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike