Tadić zna formulu za pobedu - jednostavna je!

07.10.2020

17:27

0

Autor: 24sedam

Vezista orlova izneo svoje mišljenje kako bi ekipa trebalo da igra protiv Norveške

Tadić zna formulu za pobedu - jednostavna je!
Copyright MN Press

Teško, a izuzetno važno gostovanje predstoji fudbalskoj reprezentaciji Srbije u Oslu.

U četvrtak od 20.45 “orlovi” će imati zadatak da savladaju Norvešku, kako bi potom u novembru bili domaćini Škotskoj ili Izraelu u utakmici koja donosi plasman na Evropsko prvenstvo.

Norvežani imaju jak tim, predvođen raspucanim napadačem Borusije Dortmund – Erlingom Halandom, ali Dušan Tadić uverava da zna recept za igru rivala.

-U modernom fudbalu i protiv reprezentacija koje imaju čvrst pristup igri kao što je Norveška, formula za pobedu je jednostavna: nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan. Siguran sam da je motiv kod svih momaka u našoj reprezentaciji maksimalan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu – trčanje i kretanje. Bez toga biće teško napraviti pozitivan rezultat u Oslu. Saglasan sam sa Mitrom (Aleksandar Mitrović, prim. aut) da ova reprezentacija ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice i to može da bude samo plus za nas pred sutrašnji duel – rekao je Tadić.

Kapiten Ajaksa ceni kvalitete Norvežana, koji su u septembarskim utakmicama izgubila od Austrije, ali zatim pobedili Severnu Irsku u Ligi nacija.

-Kvalitetna su ekipa. Dosta se govori o njihovim napadačima. Haland je već duže vreme u centru pažnje. Vidimo da mu dobro ide i sigurno da će biti jedan od onih u njihovom timu o kojem ćemo morati posebno da vodimo računa. Imamo respekt, ali ipak smatram da će rezultat u toj utakmici u dobroj meri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč, brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale.

U protekle četiri godine reprezentacija je igrala na Svetskom prvenstvu, ostvaren je uspeh u Ligi nacija, a Tadić ističe da je tome doprinela konstantna podrška nacionalnog Saveza.

-Imamo stvarno besprekorne uslove za rad i to je zasluga Saveza. Nedavno je obnovljeno mnogo toga u Sportskom centaru, kupljena je dodatna oprema za rad sa igračima, imamo bolje uslove za trening i oporavak, renovirane su brojne prostorije i vidi se da se ulaže u skladu sa najvećim standardima. Svako ima svoj deo odgovornosti. Na nama igračima i stručnom štabu je što se tiče rezultata. Posebno bih istakao kao odličan potez rukovodstva Saveza angažovanje Andreje Milutinovića. Vrhunski profesionalac. Čovek sistema i odgovornosti. Njegov dolazak je takođe potvrda da Savez pozitivno razmišlja na duže staze”, istakao je Tadić,

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike