Tumbaković ironičan prema Norvežanima: Sjajno ste skautirali Mitrovića

07.10.2020

16:29 >> 20:32

0

Autor: Jovan Terzić

Selektor odgovorio na ocenu rivala da Aleksandar Mitrović voli da simulira

Tumbaković ironičan prema Norvežanima: Sjajno ste skautirali Mitrovića
Copyright MN Press

U najavi važne utakmice sa Srbijom, iz Norveške su poručili da se mora obratiti pažnja na Aleksandra Mitrovića jer “ume da simulira i iznudi faul”.

Upitan za komentar te konstatacije na konferenciji za medije uoči duela koji je u četvrtak od 20.45 u Oslu, a koji će pobedniku doneti susret za Škotskom ili Izraelom na domaćem terenu za plasman na Evropsko prvenstvo, selektor “orlova” Ljubiša Tumbaković odgovorio je s ironičnim osmehom na licu:

-Kratko ću odgovoriti na to pitanje. Mislim da su ga sjajno skautirali – rekao je i, na jedno od narednih pitanja, dodao:

-Kada pričamo o mentalitetu, mi Srbi mislimo da i Norvežani imaju sjajan mentalitet… Maksimalno smo skautirali rivala i pokušaćemo da se prilagodimo načinu koji nama najviše odgovara.

Glavni aduti na obe strane biće špicevi. Erling Haland u domaćem sastavu i Aleksandar Mitrović za naš tim. Norveške novinare interesovalo je koga bi Tumbaković radije imao u ekipi.

MN Press

-Mitrovića, naravno. Ali bilo bi dobro kada bih moga da ih imam obojicu u timu.

Pričajući za norveške medije, iskusni trener Dragoslav Stepanović izjavio je da Srbiju “samo Bog može spasiti od Halanda”.

-Ja verujem u Boga, tako da verujem da će nas spasiti od Halanda. Ako Stepanović tako kaže, ja i njemu verujem – istakao je Tumbaković, koji nije želeo da otkriva svoje planove, a posebno ne taj kako misli da njegovi igrači zaustave raspucanog centarfora Borusije Dortmund.

-Najbolje da vidite sutra.

Norveški novinari, pozivajući se na srpske medije, došli su do informacije da među “orlovima” nije dobra atmosfera.

-Pojedini mediji različito komentarišu, ali imamo sjajnu atmosferu u ekipi – uverava selektor.

Veliki broj visokih igrača prisutan je u obe ekipe, pa bi vazdušni dueli mogli da budu presudni u četvrtak.

-Biće baš interesantno da vidimo kako će to izgledati na samom terenu – konstatovao je Tumbaković i za kraj ocenio da nema favorita, osim što Norvežani imaju prednost domaćeg terena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike