Vaha utučen: Sada je trebalo da budem na Mundijalu, ja sedim ovde na kiši!

07.12.2022

13:39

0

Bivši selektor Maroka otkrio razloge zašto je smenjen neposredno pred početak prvenstva u Kataru

Vaha utučen: Sada je trebalo da budem na Mundijalu, ja sedim ovde na kiši!
Vahid Halilhodžić - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Maroka juče postigla istorijski uspeh plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru kada su na penale izbacili favorizovanu Španiju

Stekao se utisak da su ovo zasluge bivšeg selektora ove afričke države Vahida Halilhodžića, koji je neposredno pred početak Mundijala smenjen zbog sukoba sa njihovim najboljim igračem Hakimom Ziješom.  

- Sada je trebalo da sam u Kataru, umesto sedim ovde na kiši. Tri godine života sam dao na ovom projektu, ali ostaće žal što nisam na ovom Svetskom prvenstvu. To je život - počeo je popularni Vaha za “SoFoot”.

Bosanski trener je otkrio zašto je došao u sukob sa Savezom Maroka, a istovremeno nije bio u dobrim odnosima sa Hakimom Ziješom.

- Pritisak Federacije je postojao duže vreme. Želeli su od mene da uzmem tri-četiri igrača iako je tim ostvario te rezultate bez njih. Nisam to prihvatio jer tako gubiš kredibilitet jer igrači osećaju da neko drugi odlučuje u tvoje ime. Pojedinci su odbili da igraju za Maroko jer su ih uveravali da igraju za Španiju, Italiju ili Francusku… I na kraju, promene svoje mišljenje kada dođe do Svetskog prvenstva. Žao mi je, morate da budete tu i kada idemo u Kinšasu ili Gvineju tokom vojnog puča. U Maroku sam napisao dokument sintezu koja opisuje identitet tima, defanzivno, ofanzivno, tokom prekida, individualne markacije, markacije u zoni, zona 1, zona 2, na 30 metara, svaki igrač mora da bude blizu rivala, u krugu od 16 metara.  Sve automatizme mojih ideja sam preveo na pet jezika, jer Marokanaca ima svugde na svetu. Jedini smo tehnički tim koji je radio tokom pandemije kovida. Osećao sam da će ekipa koju sam izgradio sa Marokom učiniti nešto na Svetskom prvenstvu. Želeo sam da okončam svoju karijeru uspehom na Svetskom prvenstvu i kažem si da je dosta - zaključio je Halilhodžić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike